Eu nu beau cafea pentru ca ma trezesc prea tarziu!

cafea de calitate etolia

Eu nu beau cafea. Asa trebuie inceput acest articol, este premisa de la care plec. Sunt altfel, sunt diferit, sunt dubios dupa unii. Evident, acest lucru are atat cauze, cat si efecte. Primele par/sunt mai importante si mai relevante. Zic.

Eu nu beau cafea pentru ca ma trezesc prea tarziu. Serios. Putinele zile in care am baut cafea anul acesta au fost acele zile in care m-am trezit inainte de ora 11 dimineata. Ma rog, uneori chiar inainte de ora 9 dimineata, ceea ce pentru mine e o catastrofa pentru energia mea. De pilda, atunci cand am vreo vizionare de film la 10 jumate (iar voi avea una saptamana viitoare!), pe la 2, cand ajung acasa, trag un pui de somn sa-mi revin. Altfel imi pica ochii-n gura de somn.

Eu nu beau cafea pentru ca nu imi place sa o beau singur. TOATE cafelele baute anul acesta au fost baute cu cineva, la diverse evenimente. Alcool pot bea singur, pot manca lejer singur, dar cafea nu pot bea. E ceva in mine care da eroare.

Eu nu beau cafea dupa ora 16 pentru ca nu mai pot dormi noaptea. Aici e un mare cerc vicios: nu sunt obisnuit cu cafeaua, drept urmare orice cafea ma face sa nu dorm. Dar daca nu beau des cafea, nu am cum sa ma obisnuiesc cu ea. Deci sunt intr-un mare, imens, cerc vicios, din care cu greu pot iesi. Culmea e ca nici nu vreau sa ies din el.

Eu nu beau cafea pentru ca nu imi place mirosul. Vorbesc serios: gustul poate fi reglat, se spune ca ti-l educi, insa mirosul e ceva ce simti. Iti place sau nu un miros. Mie nu-mi place mirosul de cafea, nici macar mirosul de cafea proaspat prajita. Nu-mi place si pace. Pe mine aroma de cafea nu ma trezeste, nu ma imbie, nu ma atrage, ci ma goneste dintr-un loc. Serios, atat de dubios sunt.

Eu nu beau cafea pentru ca am baut prea multe cafele proaste la viata mea. Pentru ca va ziceam ca, in cazul meu, cafeaua este strans legata de ora de trezire, am baut mai mult cafea prin carciumi ori din aia de automat. In multe cazuri nici macar nu stiam cum a fost facuta acea cafea, din cafea boabe sau din capsule cafea? Nu am gustul format in privinta cafelei, nu stiu ce sa caut la o cafea, iar cafenelele nu sunt chiar locurile mele preferate (adica le frecventez, dar tot bere ori vin beau in ele). Intr-un magazin de cafea nu cred ca am intrat vreodata cu gandul de a cumpara.

Eu nu beau cafea, drept urmare o inlocuiesc cu tot felul de chestii nesanatoase: ciocolata calda (daca are si ceva rom, cu atat mai bine), cola ori daca beau ceva care are cafea, trebuie musai sa adaug o tona de frisca ori de lapte. Culmea e ca pot bea cola seara fara probleme, cu somnul oricum am probleme, ca sa zic asa.

Eu nu beau cafea, insa pot distinge o cafea buna, de calitate, de una ordinara. Am baut, de pilda, o cafea la nisip in Turcia de mi-a ramas in minte. Nu vreau sa mai beau (prea curand) una tocmai pentru a nu-mi altera amintirea. Cand oi mai merge in Turcia, sigur voi mai bea una. Nu mai multe, ca na, o amintire unica trebuie sa fie unica. Macar unica intr-un sejur. Evident, voi merge intr-un local cu cafea de specialitate, nu voi poposi la prima bomba iesita-n cale.

Eu nu beau cafea, insa sunt nevoit sa scriu despre ea in competitia Super-Blog 2021. Daca deja simtiti aroma de cafea care iese din articolul meu, sunteti invitati sa va exprimati opinia in comentarii. Puteti spune orice despre acest articol, nu si ca v-a adormit.

Comments

comments

2 thoughts on “Eu nu beau cafea pentru ca ma trezesc prea tarziu!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !