Eu functionez pe cuvinte cheie SI in offline!

Emil Calinescu Eu functionez pe cuvinte cheie SI in offline

Despre celebrele cuvinte cheie din online, din blogging, stie (aproape) toata lumea. Daca ati nimerit pe acest articol vrand sa aflati la ce se refera acest termen, va anunt de pe acum ca ati gresit buzunarul. Adica blogul.

Eu vreau sa va vorbesc despre aceste cuvinte cheie in offline, in vorbirea curenta, in viata de zi de zi. Pentru ca, blogger fiind, pentru mine acestea sunt litera de lege tot timpul.

Asadar, cuvintele cheie imi activeaza in mod dubios creierul, astfel incat fac diverse legaturi ciudate. Va dau cele mai intalnite 5 exemple. In cazul meu, bineinteles.

  • In cazul in care aud ori vad scris cuvantul PALMA (atunci cand cineva DA o palma), dar si atunci cand intalnesc o persoana de sex feminin cu numele Mona, imi rasuna-n cap melodia Se marita Mona mea.
  • Deseori imi vin in minte bancuri, insa cel mai des imi vine in minte bancul cu femeia de serviciu de la Muzeul de Arta Contemporana, care intreaba „Asta e arta sau pot sa arunc?”, intrebare pe care mi-o pun din ce in ce mai des atunci cand vad asa numita arta contemporana. Problema cu bancurile e alta: deseori imi amintesc un banc in momente nu chiar vesele.
  • Un pic mai rar, insa nu foarte rar, imi vin in minte intamplari personale memorabile. Ma rog, memorabile pentru mine, pentru altii mai putin memorabile. Cel mai des mi-am amintit in ultima vreme mi-am adus aminte despre prima vizionare de film la care am participat in calitate de blogger: Iron Lady (cu Meryl Streep in rolul principal). Mi-am amintit des de aceasta vizionare in ultimele zile din cauza mortii reginei. Nu va dau link-ul articolului de atunci, acum 11 ani scriam FOARTE PROST despre filme (si nu numai). Nici macar nu va spun pe ce blog sa cautati…
  • O chestie si mai amuzanta: imi amintesc replicile unor profesori, fie din facultati, fie din liceu ori chiar scoala generala. Uneori imi rasuna-n cap replici de-ale … invatatoarei mele. Ca sa va spun o replica amuzanta, la facultatea de drept din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir l-am avut profesor pe „celebrul” Dan Drosu Saguna, fostul sef al Curtii de Conturi. El se adresa tuturor baietilor cu apelativul „teutonule”. De fiecare data cand aud cuvantul TEUTON, in filme, in carti, nu conteaza, ma gandesc la el. Si zambesc.
  • Inchei tot cu o melodie, chiar daca de cu totul alt gen. Astfel, de multe ori cand aud stiri politice imi rasuna-n cap melodia de mai jos. Cu siguranta nu are rost sa va justific de ce.

Stiu, unora li se va parea suspect, dubios, ca ascult atat Azur, cat si Michael Jackson. Dar sa trecem peste detalii de genul, desi este evident ca muzica pe care o ascult, diversitatea ei, printre altele, ma caracterizeaza.

Ideea e alta: atunci cand va ganditi la regulile Google privitoare la cuvintele cheie, trebuie sa va ganditi la viata reala. Trebuie sa va ganditi, de pilda, la discursul unui politician, care TREBUIE sa pomeaneasca EXPLICIT despre pensii, care TREBUIE sa pomeneasca explicit despre sanatate… Totodata, cuvintele cheie NU trebuie sa fie PREA multe, de preferat maximum 3. In cazul Google, ideal este sa fie un singur cuvant cheie de baza INTR-UN ARTICOL.

In plus, asocierile astea pe care le vedeti la mine sunt exact precum link-urile. Mintea mea este setata exact precum Google: pe cuvantul cheie MONA este atasat link-ul YouTube al melodiei Se marita Mona mea. E ceva tehnic si nu e simplu sa dau UNLINK. Ma rog, fie vorba-ntre noi, nici nu-mi doresc asta.

Legat de dorinta, imi recunosc defectul: eu am impresia ca asta este normalitatea, ca asa este firesc. Nu zic ca ACESTEA trebuie sa fie asocierile, insa mi se pare ciudat ca mintea altora nu functioneaza la fel. Nu zic de bancuri, e clar ca unii nu se gandesc la bancuri si, fie vorba-ntre noi (stiu, iar am folosit sintagma), unii nici nu stiu sa spuna bancuri.

Eu functionez pe cuvinte cheie SI in offline! Nu stiu voi cum stati, insa chiar as dori sa aflu. Vreau si exemple concrete, evident.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !