EU cu cine votez

Pana sa va spun EU cu cine votez, trebuie sa fac o mica introducere. Intai va invit sa cititi articolul meu precedent, despre CUM sa votezi la alegerile ce vor veni. Abia apoi trebuie sa te apuci sa-l citesti pe acesta.

Asadar, care este logica votului? De ce voteaza unii oameni anume partide. Va dau toate optiunile posibile, excluzand insa fraudele (votam pe cel care ne-a dat zahar si ulei). Si, atentie, ma refer STRICT pentru europarlamentare:

1. Votam partidul care ne-a oferit un plus noua, categoriei sociale din care facem parte.
De exemplu: pensionarul voteaza cu cel care i-a marit pensia. Salariatul a votat cu cel care i-a marit leafa (cota unica de impozitare a adus venituri considerabil mai mari pentru anumite persoane). Agricultorii au obtinut subventii mai mari. Etc.

2. Votam partidul care are cea mai competenta lista. De exemplu, care are cei mai putini traseisti.

3. Votam partidul care are cel mai bun cap de lista. Pentru el votam si restul partidului.

4. Dam un vot de blam partidului/partidelor X (si Y) si votam cu Z. De exemplu, sunt unii fani PNL care vor sa scape de Crin si care NU vor vota PNL din acest motiv.

5. Votam in functie de familia europeana (lui X ii plac popularii, lui Y socialistii).

6. Votam in functie de raportarea la anumite subiecte care ne afecteaza:
– Agricultura;
– Sanatate;
– Telefonie mobila;
– Educatie.

7. Votam POLITIC. Vrem sa aratam ca simpatizam un partid, din N motive.

Sfatuiesc pe toata lumea ca atunci cand voteaza sa se gandeasca foarte bine. Sa scrie pe o foaie de hartie (Sau pe pc) AVANTAJE vs DEZAVANTAJE.

Pana sa va zic cele 4 partide pe care le-as vota, trebuie sa va zic cum le-am exclus pe celelalte de pe lista:

1. Am exclus UDMR-ul, fiind partid anti-romanesc. Oricum am o reticenta fata de maghiari (Ca sa fiu mai bland).

2. Apoi am exclus din lista PSD-ul si PDL-ul. Ambele pentru guvernari proaste si pentru personaje dubioase. In plus, nu ma coafeaza nici familiile lor europene: socialistii si popularii. Popularii il au vice pe Lazlo Tokes, deci sigur nu gust asa ceva.

3. Ulterior am exclus clonele PDL-ului, gen FC, PMP si PNTCD (desi n-ar trebui sa fie, cam asa a ajuns).

4. Indepdentii sunt exclusi si ei, nimeni nu-mi inspira incredere. Toti niste penibili, in frunte cu Mircea Diaconu.

5. Dintre partidele ramase, unele nu ma atrag cu nimic, altele nu ma coafeaza (este un partid, ANA, Alianta Nationala a Agricultorilor; daca as fi „pe domeniu” poate m-ar interesa, eu insa i-am exclus).

Raman „in carti” urmatoarele partide (ordinea o voi arata ulterior): PRM, PNL, PPDD, Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman (PER).

Hai sa le excludem, pe rand, si pe acestea:

1. Scot Partidul Verde. Nu are niciun candidat sa ma incante. Mi-ar placea, totusi, sa avem un partid ecologist puternic. Candva poate voi vota un astfel de partid. Momentan nu.

2. Scot PNL-ul. Desi e partid istoric, desi a facut si lucruri bune, desi face parte dintr-o familie europeana acceptabila, am 3 motive mari si late pentru a NU il vota:
– A facut parte din USL, gen tot raul care se abate acum asupra Romaniei a fost facut si cu girul lor. Nu pot indrepta chiar complet greselile trecutului, trebuie sanctionati.
– Crin Antonescu e o povara. A spus ca va demisiona daca va lua sub 20%. Dati-mi voie sa cred ca asta ar fi un lucru bun. Sper totusi sa nu devina Tariceanu presedintele PNL. SPER.
– S-au apropiat PERICULOS de mult de Basescu. Oricat l-as uri pe Ponta, Basescu NU poate fi girat in niciun fel. Iar slalomul de la ANTIBASISTI CONVINSI la PARTIAL BASISTI mi se pare gretos. Pana una-alta ei au fost votati pe listele USL, pe un anumit program, pe un anumit curent, chiar nu se poate razgandi asa rapid. Sau cel putin nu sunt eu de acord sa o faca.

3. Exclud PPDD-ul. Am si aici 3 motive:
– A fost votat pe un curent anti-coruptie, insa multi PPDD-isti au fost declarati oficial corupti (Netoiu, Solomon). Unde este anticoruptia daca unii au fost deja inchisi?
– A fost parasit de catre multi parlamentari. Ok, daca votez ii votez pe cei ramasi, dar ce garantie am eu ca nu vor pleca si ei?
– Dan Diaconescu ar fi util in Parlamentul Romaniei, ar face o opozitie buna, insa am dubii ca ar face ceva in Parlamentul Europei.

4. Exclud si PER-ul. Tot 3 motive:
– Radu Moraru a facut, si el, slalomul de la Basist la partial anti-basist. Nu uit emisiunile facute in genunchi cu Basescu.
– Nu prea-mi surade ideea unui nou ziarist devenit politician.
– Nu prea e nimeni pe langa el.
Altfel, Radu Moraru e activ, e bataios, ar fi util prin Parlamentul Romaniei, dar la Bruxelles nu. V-am zis, candva as vota un partid ecologist, dar sa vedem cand (apropo, am scris, candva, pe tema asta).

Voi vota, DECI, PRM-ul. Dau argumente:

– Cu toate defectele lui, Corneliu Vadim Tudor este un om foarte cult, stie foarte multe limbi straine. Paradoxal, ARE ce cauta acolo.
– A avut o activitate interesanta, a fost destul de activ (atat cat a putut, nefacand parte dintr-un grup politic).
– Apropo de grupuri politice, SPER sa se creeze (iarasi) un grup politic NATIONALIST. Data trecuta se certasera, acum poate-poate. Ar fi UTIL un astfel de grup.
– Cine a mai ramas in PRM? In secunda asta, PRM-ul nu ofera aproape nimic, asa ca au ramas cei cu adevarat fideli partidului (multe reveniri: Vlad Hogea, Victor Iovici).
– Victor Iovici, locul 2, a fost viceprimar al Capitalei si este un om foarte competent. Am avut ocazia sa-l cunosc personal. Nu stiu cat de carismatic este, asta e o chestie discutabila, dar este un om competent.
– Sunt nationalist, votez in continuare pe cei nationalisti.
– Sunt CONSECVENT.
– Mi-as dori REintrarea PRM-ului in Parlamentul Romaniei. Iar aici spun asa: cand votez un partid, nu-l votez doar pentru ca mi-l doresc la putere. NU! Il votez si pentru ca mi l-as dori in opozitie. O opozitie tip PRM este ceva UTIL. Si uitati ce zice si profesorul Parvulescu. Pe scurt: pe mine ma reprezinta o opozitie tip PRM mai mult decat o opozitie tip Udrea.
– In plus sloganurile PRM mi se DECENTE. Ne-am obisnuit cu cele cu MAFIA, iar cel aratat mai sus, CU MANDRIE, FARA TRUFIE, REPREZENTAM INTREAGA ROMANIE, mi se pare chiar ok. Felicitari celor care l-au ales.

Am multe motive pentru care NU as vota PRM. Nu le expun, voi accepta insa orice comentariu, atat timp cat are un limbaj decent.

La intrebarea din titlu, EU cu cine votez, raspund simplu: cu PRM. In toamna, la prezidentiale, mai vedem. Salutari POLITICE tuturor! 🙂

6 thoughts on “EU cu cine votez

  1. Pingback: EU cu cine votezBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. As comenta fiecare fraza, dar ma rezum la partea cu PRM. Declaratiile lui Vadim nu indica numai nationalism, ci si extremism. In plus, nationalismul distruge proiectul european (sa nu mai spun ca grupurile aflate pe extrema nu au rezultate).

    Acelasi personaj care ma sperie in fiecare dimineata cu mafia cand ma uit de pe balcon nu numai ca nu a fost destul de activ, dar a fost 0. Poti verifica (inclusiv prezenta) pe site-ul Parlamentului European. Ar fi un accident sa se plimbe de la Bucuresti la Bruxelles/Strasbourg saptamanal fara sa faca nimic.

    Personal, cred ca nationalismul este un obstacol pentru pastrarea pacii si realizarea unor proiecte comune care să asigurare dezvoltarea Europei. PRM nu a adus in dezbatere teme europene. Cunosc doua partide care au facut asta (dar le-ai adaugat la capitolul clone, ceea ce e foarte superficial).

    P.S.: Numarul de limbi cunoscute este inutil atat cat are 0 influenta si vine cu 0 solutii pentru UE. Dacă acum douazeci de ani s-ar fi aflat mai multi Vadim in PE, am fi spus adio fondurilor europene, burselor, calatoritului liber in UE ș.a.m.d. Plus ca beneiciaza de traducere.

    1. Bun, presupunand ca mi-ai distrus argumentatia, adu, te rog, argumente in favoarea unuia sau altuia dintre partide. ZI-mi cele 2 partide (numite CLONE). Unul, probabil, este PMP. Celalalt nu stiu.

      Mi-ar placea sa avem o discutie, la o bere, pe teme politice. Chiar daca viziunile noastre sunt diferite, putem invata multe unul de la celalalt 🙂

      Multumesc pentru vizita si te mai astept 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !