Eroii monumentelor – Monuments men

Despre filmul Eroii monumentelor – Monuments men l-am lasat din nou pe amicul meu Trif sa scrie. Fara alte comentarii, va las in compania articolului scris de acesta:

 

Cum a procedat in mai vechiul lui sau film: Good Night, and Good Luck, George Clooney se uita cu placere spre trecut. Acum se duce si mai departe pe firul memoriei, in timpul celui de-al doilea război mondial. La al V-lea film ca regizor ne propune o pelicula based on the true story. La finele razboiului un pluton merge pe campul de lupta nazist pentru a recupera opere de arta achizitionate abuziv de catre trupele axei. Desi de multe ori a fost intrebat daca riscul acestei operatiuni se merita, Frank Stokes pleaca pentru a salva din mainile adevrsarilor o mare parte din trecutul cultural al omenirii.  Alaturi de un grup format din: directori, curatori, sculptori, artisti si alti iubitori de frumos merge in spate liniilor inamice pentru a lua ce putea fi salvat. Omuletii acestia isi exercita ultima sansa de a-si servi patria. Aceasta poveste fascinanta pare a fi cea mai mare vanatoare de comori oficiala din prima jumatate a secolului douazeci.

Pentru Eroii monumentelor George Clooney a izbutit sa aduca de data aceasta o distributie de exceptie din care mai fac parte Matt Damon, Bill Muray, Cate Blanchet, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville si Bob Balaban. Se pare ca cei de la pro-tv stiu mai bine cum au stat evenimentele „Cand unul dintre cei mai indragiti actori de la Hollywood decide sa faca un film, nu trebuie decat sa-si sune prietenii, ca sa distribuie rolurile” ( sursa ).  Pentru ca sustine manifestantii de la Kiev, regizorul a purtat in cadrul unui interviu un tricou cu Iulia Timosenko, fapt pentru care recunosc ca il admir indiferent daca a facut sau nu un gest de imagine tipic celor de la Hollywood.

In orice caz imaginile dramatice sunt foarte bine surprinse in lumina epocii iar protagonistii se incadreaza foarte bine stilului de war-story.  Eroii nostri totusi nu depasesc tiparul american al unei povesti de razboi. Firul actiunii uneori este foarte lent iar in unele cazuri totul se intampla foarte repede. Rottentomatoes ofera un tomatometru de 35% cu o audienta de 56% iar IMDB un rating de 6.7.  Opera celor de la Columbia Pictures a avut incasari totale de 22,700,000 de dolari.

In Romania filmul Eroii monumentelor – Monuments men este distribuit de catre Odeon si va aparea in pe marile ecrane incepand cu 14 februarie, daca nu preferati restaurantele este un prilej bun pentru a vedea un film de ziua indragostitilor.

 

Mergeti sa vedeti Eroii monumentelor – Monuments men, sa va faceti si voi o parere despre acest film. Salutari MONUMENTALE tuturor 🙂

Comments

comments

One thought on “Eroii monumentelor – Monuments men

  1. Pingback: Eroii monumentelor – Monuments menBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !