Epoca de piatra

Epoca de piatra

 

Cand eram mic imi placeau foarte mult desenele animate din Epoca de Piatra. Nu stiu de ce, dar poantele lor ma atrageau mai mult decat altele. Rautaciosii ar spune ca e normal ca un oltean sa aprecieze epoca de piatra. Sau, extrapoland, este normal ca romanii sa aprecieze acele desene animate, fiind vorba despre tara lor.

Ulterior, cat eram un pic mai mare, dar inca mic, a aparut si filmul The Flinstones (Acesta fiind titlul original din engleza).

Desi nu era, in sine, un film rau, a fost din multe puncte de vedere o dezamagire. Poate pentru ca desenele animate erau mult peste.

Reajungem in zilele noastre si ne uitam in jur. Piatra are inteles negativ in multe privinte. Piatra este, ca sa zic asa, discriminata. A avea inima de piatra e de rau. Capul de piatra este iarasi de rau (ai capul tare gen). Piatra o poti avea si pe inima. Si tot nasol e.

E drept, piatra, in limba romana, reprezinta si etalonul in ceea ce priveste rezistenta. Gerul de crapa pietrele este gerul extrem; piatra de hotar, piatra de temelie, piatra de moara, tare ca piatra … Iata cate expresii in frumoasa noastra limba. O limba bogata SI in aceasta privinta.

Totusi, piatra este, pentru unii, demodata. Casa de piatra, ca n-am pomenit inca de ea, este o chestie pur figurativa. La propriu. Pentru ca altfel este o absoluta rusine sa iti faci CASA DE PIATRA. Piatra? Cum adica? Esti in Epoca de Piatra?

Daca aveti impresia ca piatra e ceva rau si primitiv, va sfatuiesc sa vedeti urmatorul clip:

Clipul apartine celor de la Rock Star Construction – piatraonline.ro

In final, fac precizarile pe care le-am facut de fiecare data:

1. Nu mai exagerati cu „epitetele”. Uneori comparatiile se intorc impotriva voastra.

2. Nu mai folositi termeni ori expresii de care nu aveti habar. Sunt atatea expresii cu piatra pe care unii le folosesc aiurea. Ultima auzita: Esti o piatra de hotar care atarni … Mai are rost sa comentez?

3. Incercati sa nu mai jigniti anumite persoane folosind termeni gen INAPOIAT. Nu d-alta, dar in perioada antica s-au facut niste lucruri absolut remarcabile, si nu doar piramidele cum zic unii, asa ca ANTICULE nu este ori nu ar trebui sa fie o jignire.

Legat de Aventuri din Epoca de Piatra, mi se par, inca, printre cele mai bune desene animate. Nu stiu, aveau un aer care totdeauna mi-a placut. Sa va arat un USER REVIEW de pe IMDB (pastrez limba engleza, traducerea probabil ar dauna):

When this show was on I watched it every time I could! I thought that the characters were really funny and all had great personalities. The animation in My opinion was crisp, clean, and really clear. Not to mention beautiful! Most of the characters in this show are hilarious like the Looney Tunes characters that we all love. in My opinion these characters are the funniest and talented ever seen. In fact, The things that goes on in this series’ cartoons are in My opinion nuts which that is what makes them hilarious! There are so many to like and laugh at and the silly things they do! If you like the original Looney Tunes then I strongly recommend that you watch this show!

Salutari DIN EPOCA de piatra tuturor! 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !