Epic – Regatul secret

Despre Epic – Regatul secret se poate vorbi in multe feluri si pot fi spuse multe lucruri. Eu ma voi margini doar la 4 lucruri (sunt pe fuga, trebuia sa scriu deja acest articol, asa ca incerc sa fiu scurt):

1. Epic – Regatul secret este pentru copii. E adevarat, este si pentru copilul din noi, poate fi vazut si asa. Atmosfera este efectiv una de basm, as putea spune numai buna sa-ti amintesti ca urmeaza 1 iunie. Si da, articolul asta e scris intentionat acum, cu cateva ore inainte de a intra in ziua de 1 iunie (cand la mine pe blog va fi iarasi o avalansa de articole). Aici probabil vor avea „de suferit” cei care au pretentii mari de la animatii. Si care vor sa gaseasca tot felul de paralele si care vad in animatii mai mult decat niste „desene animate”. Ei vor pleca probabil dezamagiti din sala de cinema (cum am plecat si eu, prima impresie, la cald, fiind de animatie slaba si oarecum ilogica).

2. Efectele 3D tind spre 0. Este un adevar si nu am cum sa-l ocolesc. Probabil este o presiune comerciala din toate partile, lucru pe care il inteleg. Da, in 2013 nu prea da bine sa mai faci animatii 2D. Iar unele nu se ridica din acest punct de vedere la nivelul asteptat (acum avem niste asteptari, iar la animatii acestea sunt si mai mari din punct de vedere al efectelor). Dupa ce am vizionat acest film am constatat ca daca l-as fi vazut 2D nu as fi pierdut absolut nimic.

3. Are pentru voci actori foarte cunoscuti: Christoph Waltz, Colin Farrell si Beyonce (cantareata), ca sa zic pe cei mai celebri dintre ei. Vazandu-le numele ne dam seama de ce aceasta animatie trebuie vazuta subtitrata si nu dublata.

4. Epic – Regatul secret a avut parte de o promovare foarte buna. Iar inainte de aparitia filmului am inteles ca a aparut si jocul cu acelasi nume (disponibil si pe telefoane). Unii erau deja familiarizati cu atmosfera din film. Bila alba pentru cei care s-au ocupat de promovarea lui.

Per total Epic – Regatul secret este o animatie pentru copilul din tine: nu foarte haioasa (nu are momente memorabile), nu te da pe spate, dar indeajuns de buna incat sa-ti reaminteasca faptul ca urmeaza 1 iunie. Este de astazi in cinematografe si este distribuita in Romania de Odeon Cineplex.

Salutari CINEFIL-COPILAROASE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !