English Vinglish – Of … engleza asta

English Vinglish – Of … engleza asta

 

 

Introducere English Vinglish – Of … engleza asta

Trailerul filmului English Vinglish – Of … engleza asta l-am tot vazut, atat pe internet, cat si in cinematografe. Asteptam cu nerabdare sa vad acest film. Simteam ca este tipul de comedie pe gustul meu, simteam ca este un film special, imi doream sa se lanseze mai repede in cinematografe. Asteptarile mele erau, deci, extrem de mari in legatura cu acest film.

Rezumat English Vinglish – Of … engleza asta

Shashi este o mama traditionala. Este tinta ironiilor familiei sale din cauza ca nu stia limba engleza. Fetele ei vorbesc ostentativ in engleza, plecand de la premisa ca mama lor oricum nu va intelege. Este, insa, o bucatareasca desavarsita. De fapt, aici este si problema: este tratata de propria familie ca o bucatareasa. Aceasta este, insa, nevoita sa mearga in Statele Unite, la New York, pentru a se ocupa de aranjamentele pentru nunta nepoatei sale. Cum se va descurca, oare, in America fara sa stie engleza aproape deloc? Cum se va descurca o indianca traditionala intr-o tara occidentala, atat timp cat ea cei din jurul ei o considerau prea conservatoare chiar si pentru India?

Puncte de interes English Vinglish – Of … engleza asta:

 • Revenirea actritei de legenda Sridevi.
 • Pentru mine si Rajeev Ravindranathan a fost un punct de interes. Daca numele (poate) nu va zice nimic, figura lui imi era cunoscuta. Dupa ce am verificat acasa resursele online mi-am dat seama in ce film il mai vazusem: 3 Idiots. E clar un punct de interes.
 • Unul dintre cele mai nominalizate filme indiene, fiind chiar propunerea Indiei pentru Oscar.
 • Este filmat intr-o proportie covarsitoare in New York, continuand traditia filmelor indiene recente filmate in Occident.
 • Chiar poti invata engleza in 4 saptamani.
 • Ca de obicei, muzica este un punct de interes pentru orice film indian.

Puncte tari English Vinglish – Of … engleza asta

 • Ambitie. Este morala de baza care reiese din acest film. Prin ambitie obtii orice.
 • Are o durata scurta pentru un film indian, 134 de minute, folosite extrem de armonios. Nici nu-ti dai seama cand trece acest film, neexistand nici timpi morti, nici scene taiate prea brusc.
 • Sridevi isi joaca superb rolul. O interpretare extrem de buna a unui rol deloc usor.
 • Momentele muzicale extrem de bine integrate in film. Precum in alte productii indiene ale ultimilor ani, inserturile muzicale nu mai dureaza foarte mult si nu mai sunt deloc ilogice. Ele, de altfel, intregesc atmosfera.
 • Film, poate, neasteptat. Fanii filmelor americane se asteptau, cu siguranta, la alt final. Cei care au mai vazut filme indiene probabil ca nu.
 • Este un film din care ai multe de invatat. Pe langa ambitie, mai putem invata sa fim toleranti, dar si sa fim mai putin conservatori. In societatea actuala adaptabilitatea este extrem de importanta.
 • De asemenea, respectul este un alt cuvant care reiese din acest film. Respectul de sine, dar si respectul pe care-l au altii fata de tine. El se castiga prin efort, dar efortul acela merita toti banii.
 • Glumele extrem de bune din film, nici obscene, dar nici pudice. Dozajul a fost exact cum trebuia sa fie.

Puncte slabe English Vinglish – Of … engleza asta:

 • Unele personaje poate prea putin conturate. De exemplu Laurent, frantuzul pe care Shashi l-a cunoscut la acel curs. Este, dupa mine, un personaj care putea fi mult mai bine exploatat.
 • Pofta pe care o poate starni acest film. Cum ar zice o amica: problema unor filme nu este ca-ti arata mancare, problema lor este ca nu te invata sa le gatesti. Noroc ca inainte de vizionare avusesem placerea sa gustam placintele indiene (nu stiu cum sa le numesc, ceva foarte misto), altfel si acum ne-am fi intrebat ce gust au acele chestii. Avand in vedere ca era reteta specifica lui Shashi, unii ar putea simti nevoia explicarii acestei retete.

Alte opinii despre English Vinglish – Of … engleza asta:

Dintre amicii bloggeri, pana in momentul scrierii acestui articol au aparut doar 2 opinii. Andrei Ciobanu considera filmul a fi o drama. Drama oricarei persoane care nu stie limba tarii in care se afla. Drama emigrantilor dar si turistilor. Drama peroanelor care vad cum lucrurile evolueaza in jurul lor iar ele raman in urma datorita spiritului conservator si al traditiilor, punand datinile inaintea propriilor persoane. Pe de alta parte, Angela compara English Vinglish – Of … engleza asta cu americanul Spanglish, cu Adam Sandler si Paz Vega. De asemenea, Angela remarca un alt aspect interesant: Ciocnirea culturilor. Avem o dadaca mexicana, un sofer pakistanez, un bucatar francez. Si ce bucatar…

Din strainatate, Hollywood Reporter titreaza: Sridevi, legenda cinematografiei indiene, triumfa intr-o poveste blanda, dar afectuoasa, despre o femeie in asteptarea respectului de sine. Cunoscuta publicatie scoate si ea in evidenta revenirea cunoscutei Sridevi, care are la activ peste 200 de productii indiene, dar care se axase in ultima vreme pe cresterea celor 2 copii. Hindustantimes face o remarca interesanta: English Vinglish – Of … engleza asta este unul din rarele filme care creeaza o eroina dintr-o casnica. Legat de revenirea legendarei Sridevi, aceeasi publicatie noteaza: este greu de inteles ca aceasta este un actor care n-a mai lucrat de 15 ani.

Pe IMDB filmul English Vinglish – Of … engleza asta are 7.9, nota extrem de mare pentru un film indian.

Opinie personala English Vinglish – Of … engleza asta

Filmul este mai mult decat o comedie. Este o veritabila lectie de ambitie, de respect (fata de ceilalti, dar si fata de tine) si de toleranta. Are parte de o interpretare magistrala a celebrei Sridevi, dar nici ceilalti actori nu se lasa mai prejos. Este filmat in New York, calitatea imaginea si jocul camerei facand din vizionarea filmului o reala placere. Muzica intregeste atmosfera superba. Poate fi vizionat de catre toata familia, fara deosebire de varsta ori de sex. Fiecare va pleca cu o lectie de aici. Singura contraindicatie este pentru pofticiosi, desi poate servi si drept cura de slabire: daca reusesti sa te abtii si dupa acest film, inseamna ca ai vointa indeajuns de puternica incat sa slabesti.

English Vinglish – Of … engleza asta, cu Sridevi in rol principal, intra de vineri, 24 octombrie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de BML Movie Entertainment. Salutari INDIENE tuturor!

 

4 thoughts on “English Vinglish – Of … engleza asta

 1. Pingback: English Vinglish – Of … engleza astaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !