Ender’s Game – Jocul lui Ender

Ender’s Game – Jocul lui Ender este printre cele mai asteptate Sf-uri ale toamnei si chiar ale anului. Ce as putea spune despre acest film? Pe scurt:

1. Ender’s Game – Jocul lui Ender este ecranizarea unei serii de carti, acest film fiind de fapt primul volum. Dupa spusele celor care au citit cartea, ecranizarea este destul de fidela. Despre dezbaterea privitoare la ecranizarile fidele sau mai putin fidele voi reveni.

2. In rolul lui Ender Wiggin joaca Asa Butterfiled, cunoscut fanilor din Romania drept Hugo (din filmul cu acelasi nume; nu mi-a placut in mod deosebit Hugo, insa a fost extrem de apreciat atat de critici, cat si de public). A mai jucat in alte cateva filme, pe care insa nu le-am vazut (in Baiatul cu pijama vargata ar avea un rol foarte bun; urmeaza sa ma conving singur).

3. Pe larg despre jocuri si utilitatea lor am scris pe Minunat.eu, intr-un articol participant la Super-blog. Filmul (si cartea) Ender’s Game – Jocul lui Ender sunt unul dintre cele mai bune exemple de dat in aceasta privinta.

4. Pe scurt: intr-un viitor nu prea indepartat, rasa umana va fi din nou atacata de extraterestri. Pentru a rezista noului asalt oamenii antreneaza niste pusti super-dotati, care trebuie sa gandeasca strategii de aparare impotriva invadatorilor. Programul de antrenament era progresiv, doar cei mai buni ramanand in stagiile finale. Cel mai talentat este, ati ghicit, Ender Wiggin, cel in care toti isi puneau mari sperante. Finalul trebuie sa-l descoperiti singuri.

5. Ce lipsuri are? In primul rand, absenta elementului 3D. Filmul te face sa te concentrezi asupra actiunii si a personajelor, insa uneori simtim nevoia unor efecte 3D care sa-ti taie rasuflarea. Poate la urmatoarele filme din serie vom avea si asa ceva.

Per total, Ender’s Game – Jocul lui Ender nu numai ca nu-si dezamageste fanii, dar place chiar si non-fanilor SF. Per total este un film bun, recomandat tuturor categoriilor de varsta si tuturor fanilor filmelor bune.

Ender’s Game – Jocul lui Ender este de astazi in Romania, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Ender’s Game – Jocul lui Ender

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !