Emisiuni tv … ONLINE. Mireasa pentru fiul meu.

Scriam mai demult un articol amplu despre reality-show-uri. Cel mai celebru show, pe care l-am invocat si atunci si despre care voi vorbi si acum, a fost Mireasa pentru fiul meu.

Printre altele acolo ma intrebam care este publicul acestor emisiuni. Presupuneam ca ar fi format din pensionari.Nu stiu ce zic cifrele de audienta, dar „intuitia” mea asa imi spune.

De data asta insa producatorii emisiunii Mireasa pentru fiul meu vor sa ma contrazica. Si au aranjat un frumos site pentru aceasta emisiune. Pe acest site gasim (ca si pe youtube) inregistrarile complete ale emisiunilor.

Ce inseamna asta? Pai:

1. Poate presupunerea mea initiala era gresita iar publicul acestor emisiuni este altul. Or fi si pensionari, dar exista si cerere serioasa din partea publicului tanar cu acces la internet. Poate sunt o gramada de fani care n-au timp sa se uite cand e transmisa emisiunea (e in mijlocul zilei) si doresc totusi sa aiba posibilitatea sa o vada.

2. Sau poate presupunerea mea era corecta iar producatorii vor doar sa cucereasca un public nou. Public care se va lasa sau nu cucerit.

Oricare ar fi chestia adevarata (pot fi ambele lucruri partial adevarate), eu zic ca producatorii au mai facut un lucru util: astfel de emisiuni trebuiesc vazute cap-coada si nu episoade scoase din context. La final poate ai uitat anumite secvente si anumite scene, asa ca iti trebuie un loc unde sa vezi inregistrarile mai vechi sau mai noi.

Ce mi se pare mie foarte interesant este ca aceste inregistrari sunt la liber. O strategie opusa strategiei trustului pro cu al lor site disponibil doar pe bani. Oare continutul gratis e o strategie pe termen scurt sau va continua si in viitor? Ramane de vazut.

Atentie, nu discut emisiunea in sine. Nu m-am uitat la Mireasa pentru fiul meu niciodata. M-am uitat pe vremuri la Big Brother (eram curios, era prima emisiune de genul asta) insa de atunci am concluzionat ca nu am timp de asa ceva.

Mi se pare insa interesanta strategia lor de promovare. Daca e sa ma criticati pentru ceva, criticati-ma pentru ca laud strategia lor de promovare. Sau ma rog, o consider interesant de urmarit. Nu stiu inca daca este eficienta sau nu.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Emisiuni tv … ONLINE. Mireasa pentru fiul meu.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !