Emanuela Bercaru despre Endless Love – Indragostiti pentru totdeauna

La filmul Endless Love – Indragostiti pentru totdeauna nu am putut ajunge, insa blogul meu a fost reprezentat. Ema Bercaru, cea care a scris articolul despre Academia Vampirilor, revine cu un articol despre Endless Love – Indragostiti pentru totdeauna. Ema, ai legatura:

Endless love – Indragostiti pentru totdeauna este un fairy-tale despre Jade Butterfield si David Elliot si despre incercarea lor de a-si pastra iubirea in ciuda parintilor care se straduiesc sa ii desparta.

Jade (interpretata de Gabriella Wilde) este o fata dintr-o clasa sociala privilegiata care s-a inchis in sine si s-a izolat din clasa a 10-a, dupa moartea fratelui ei mai mare. David Elliot (interpretat de Alex Pettyfer) este un baiat sarac, insa energic si popular, care o place pe Jade de doi ani, insa care nu are curajul sa deschida o conversatie cu ea.

O data cu prima lor discutie, la sfarsitul liceului, incepe si povestea de dragoste, o poveste de dragoste care rezista claselor sociale, intrigilor, telurilor legate de cariera si nemultumirilor parintilor.

Endless love – Indragostiti pentru totdeauna este facut pe tiparul filmelor romantice americane, in care dragostea invinge orice impediment.

Cateva lucruri care mi-au placut si cateva care nu mi-au placut la film:

1. Imi plac comediile romantice. Incadrandu-se in acest gen de filme, pot sa afirm ca mi-a placut filmul Endless love – Indragostiti pentru totdeauna.

2. Mi-a placut foarte mult rolul jucat de Dayo Okeniyi, Mace, prietenul lui David, personaj care a facut tot hazul filmului prin replici, atitudine, nonconformism.

3. Pe parcursul intregului film intalnim o serie de clisee si situatii previzibile:

– insasi situatia sociala a personajelor este un cliseu: ea – fata foarte frumoasa, foarte bogata, dar fara prieteni, greu abordabila; el – baiatul foarte aratos, popular, cu o fata ‘cool’ care se tine dupa el, contrar asteptarilor si foarte bun la invatatura;

– faptul ca tatal ei este impotriva lui, ca isi doreste pe cineva “cu aceleasi preocupari” pentru fata lui, dar si faptul ca la finalul filmului cei doi ajung sa se salveze reciproc si sa se inteleaga;

– separarea lor fortata, apoi faptul ca realizeaza ca se iubesc cu adevarat si lupta unul pentru altul;

– casa care ia foc de la o simpla lumanare;

– finalul fericit, ca din povesti.

Endless love – Indragostiti pentru totdeauna este disponibil in cinematografe incepand de astazi, 14 februarie 2014, de Valentine’s Day.

Un singur detaliu mai am de adaugat: Endless Love – Indragostiti pentru totdeauna este distribuit in Romania de Ro Image 2000. Vizionare placuta si salutari CINEFILE TUTUROR 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !