Ema Bercaru despre Academia Vampirilor

La filmul Academia Vampirilor am luat cu mine o fana a seriei Twillight si a serialului Vampire Diaries. Numele ei, Ema Bercaru, care nu este la primul articol pe acest blog, prima ei isprava fiind una … riscanta 🙂 Ema Bercaru, ai legatura:

Academia vampirilor este un film care are ca personaj central pe Rose Hathaway, un dhampir, jumatate vampir, jumatate om, care se pregateste pentru a deveni garda de corp la Academia Sf. Vladimir, impreuna cu alti dhampiri.

In lume exista doua tipuri de vampiri: unii buni, moroii (care traiesc in liniste printre oameni, pot iesi ziua la fel ca noaptea, iau sange doar de la donatori si de asemenea pot cotrola unul dintre cele patru elemente: apa, pamant, foc si aer) si unii rai, strigoii (vampiri rai, inspaimantatori, care omoara pentru a se hrani si care ii vaneaza pe moroi).

Rose si ceilalti dhampiri sunt pregatiti pentru a proteja moroii si pentru a omori strigoii. Impreuna cu prietena ei cea mai buna, Vasilisa Dragomir (Lissa) – o printesa moroi cu care are o legatura psihica deosebita – Rose a fugit de la Academia Sf. Vladimir. Dupa ce sunt recuperate si aduse inapoi la Academie, Lissa incearca sa faca impresie buna si sa se remarce printre colegi, in timp ce Rose se pregateste cu antrenorul ei Dimitri si face tot posibilul sa o tina pe printesa in siguranta si sa afle care sunt cei care ii vor raul, pentru a-i opri.

Antrenamentul lui Rose este dur si obositor si pe langa acesta trebuie sa faca fata compoturilor si intrigilor din Academie, dar si unei idile interzise.

Academia vampirilor este o ecranizare dupa prima carte din cele sase ale care se adreseaza adolescentilor si tinerilor, urmand seriei Twilight si serialului Vampire Diaries.

Cateva lucruri care mi-au atras atentia pe parcursul vizionarii:

1. Filmul Academia Vampirilor este unul antrenant, cu multa actiune si miscare, fara momente de plictiseala, iar ca durata este rezonabil, 104 minute, nu iti da timp sa iti pierzi rabdarea.

2. Desi nu sunt actori mari, cunoscuti, sunt cativa care joaca foarte bine, exemplele cele mai bune fiind Zoey Deutch, care joaca rolul lui Rose si Danila Kozlovsky, care il joaca pe Dimitri. Lasand la o parte modul in care joaca, sunt sigura ca cei doi au facut impresii bune si din punct de vedere fizic celor din sala, la un moment dat publicul de 14-17 ani nemaiputandu-si ascunde tipetele si rasetele.

3. Contrar asteptarilor mele, Academia vampirilor nu a fost un film clasic adolescentin, cu idile si momente siropoase, ci are ca principiu de baza prietenia, dar si increderea reciproca si loialitatea, valori pe care le promoveaza tinerilor.

4. Finalul filmului este unul potrivit pentru o ecranizare, lasand putin suspans pentru celelalte parti care vor urma.

Filmul poate fi vizionat in cinematografe incepand de vineri, 14 februarie 2014.

O singura remarca mai am eu de facut: filmul Academia Vampirilor este adus in Romania de Ro Image 2000. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

ps: Nu uitati de concursul meu care se incheie la noapte: 2 invitatii duble la Academia Vampirilor, valabile 2 saptamani. Succes.

Comments

comments

One thought on “Ema Bercaru despre Academia Vampirilor

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !