Dupa succesul avut de Jab Tak Hai Jaan – Atat timp cat voi trai in cinematografele din Romania, iata ca un nou film indian va poposi pe marile noastre ecrane: Ek tha Tiger – Povestea Tigrului, cu Salman Khan si Katrina Kaif (fosta si probabil viitoarea prietena a acestuia) in rolurile principale.
Daca prima oara aveam o drama romantica, acum avem parte de un film de actiune in toata regula. E adevarat, orice film indian are o farama de romantism, insa nu ne putem plange de lipsa actiunii. Salman Khan este Tigrul, cel mai bun agent al serviciilor secrete indiene, RAW. Acesta este trimis intr-o misiune aparent banala: sa urmareasca, in Dublin, un batran cercetator indian, care plecase din India sa predea la Universitatea din acelasi oras. Acesta detinea foarte multe secrete militare indiene, deci era important de stiut de ce a plecat in Dublin, ce face acolo si cu cine are el contacte. In Dublin, Tigrul intalneste pe Zoia, un ajutor al profesorului, care se dovedeste insa a fi agent al serviciului secret Pakistanez. Intre cei 2 se infiripa o frumoasa poveste de dragoste. Dintre toate tarile din lumea aceasta, de ce tigrul a trebuit sa iubeasca o pakistaneza?
Acum trebuie sa va zic 5 lucruri despre Ek tha Tiger – Povestea Tigrului:
1. Are o calitate a imaginii absolut superba, avand cadre exceptionale din Dublin, Instanbul si Havana. Se pare ca acum, la indieni, este moda filmarii in strainatate (nu aleg orase deloc urate).
2. Scenele de lupta sunt foarte bine realizate, chiar daca in multe cazuri realismul nu este chiar punctul forte. Totusi, daca la americani scuzam anumite exagerari, de ce cu indienii am fi mai pretentiosi?
3. Inserturile muzicale din Ek tha Tiger – Povestea Tigrului sunt mai putine ca oricand (3 sau 4 in tot filmul). De altfel, si filmul in sine este scurt, 132 de minute. Putem spune ca, treptate, filmele indiene vor ajunge, ca dimensiuni, pe cele americane si europene (tendinta la filmele americane este de lungire, multe depasind acum 2 ore; de altfel, fix 132 de minute a avut Butler, filmul despre valetul negru de la Casa Alba).
4. Pentru ca tot am pomenit de muzica: inserturile muzicale sunt putine, dar bune. De obicei filmele indiene impresioneaza prin coloana sonora, Ek tha Tiger – Povestea Tigrului nefacand exceptie.
5. La vizionarea de presa a filmului Ek tha Tiger – Povestea Tigrului, organizata de BML Entertainment, am fost prezenti alaturi de alti cativa amici bloggeri. Dintre ei, pana acum, doar Angela a scris despre film.
De la stanga la dreapta: Amalia, eu, Angela, Andrei, Raluca si LuizaMajoritatea au spus ca le-a placut, pana si o cinefila pretentioasa precum Angela recunoscand ca cinematografia indiana a progresat foarte mult in ultima perioada. Astept cu interes si articolele celorlalti bloggeri.
Frumoasa Amalia va scrie impresiile despre film pe MINUNAT.EUO ultima precizare: lansarea filmului Ek tha Tiger – Povestea Tigrului coincide cu vizita facuta de Salman Khan in Romania. Foarte frumoasa coincidenta.
Ek tha Tiger – Povestea Tigrului (site-ul oficial al filmului este ACESTA) va fi in cinematografe incepand de vineri (in afara de reteaua CinemaCity, care merita sincere felicitari, nu mai stiu exact care alte cinematografe, din Bucuresti si din tara, il vor difuza), fiind distribuit de BML Entertainment.
Salutari CINEFILE tuturor si haideti cu totii sa vedeti, IN CINEMATOGRAFE, Ek tha Tiger – Povestea Tigrului!
UPDATE: Intre timp au mai scris despre film Amalia (pe MINUNAT.EU), Luiza si Raluca.
7 thoughts on “Ek tha Tiger – Povestea Tigrului”