Edith Piaf In Culise

Edith Piaf

 

 

Acum cateva saptamani, la Teatrul In Culise, am urmarit spectacolul intitulat Edith Piaf. Imediat dupa acesta, in aceeasi saptamana, am fost sa vad spectacolul despre Maria Tanase (Cantec de Leagan), de la Godot. Nu intamplator fac aceasta comparatie: Maria Tanase era cunoscuta drept Edith Piaf a Romaniei.

Cele 2 spectacole sunt asemanatoare in multe privinte, fiecare avand farmecul sau. In spectacolul Mariei Tanase joaca o singura actrita, Mirela Pana, interpretand-o genial pe celebra cantareata. E drept, mai avem si pe George Calin la pian. Cei 2 actori sunt, insa, completati de scurte clipuri video cu Maria Tanase. In cazul spectacolului cu Edith Piaf avem pe scena ceva mai multi actori, insa NU avem parte de insertii video.

Spectacolul despre Edith Piaf se dovedeste a fi o frumoasa lectie de istorie a muzicii. Este teatru, istorie si muzica. Eu l-am vazut In Culise, dar s-a jucat si inca se mai joaca si la Metropolis. Este un spectacol al aceleiasi trupe care are si Regizor caut distributie. Nu stiti cine sunt? Cititi AICI (#spoiler : de atunci mi se zice JUPAN)!

Legat de teatrul In Culise, acesta se va muta intr-o noua locatie. In fosta locatie, de la natiunile unite, va functiona ImagoPub. Voi merge cu placere atat in noua locatie a Teatrului In Culise (care am inteles ca arata foarte bine), cat si la Imago (momentan au doar stand-up, dar in toamna probabil vor baga si teatru normal).

Recomand spectacolul Edith Piaf atat iubitorilor de teatru, cat si iubitorilor de muzica. Recomand, de asemenea, spectacolul si iubitorilor de istorie, atmosfera Parisului interbelic si postbelic fiind foarte fidel redate. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !