Ecologisti de bine

Dupa cum probabil stiti, eu ii cam urasc pe ecologisti. Exista ecologisti de rau, cei cu care am eu ceva, dar si ecologisti de bine. SI unii si altii, in sinea lor, iubesc natura. Diferenta fundamentala consta in actiunile lor. Unii fac lucruri care in fapt dauneaza naturii, altii fac chiar bine.

De exemplu, a incuraja produsele „ecologice”, gen PIELE ECOLOGICA, face de fapt mai mult rau naturii. Cata poluare se produce, cata munca, cate deseuri. Dar asta, bineinteles, pentru a nu ucide bietele animale.

Mai exista, tot in categoria ecologistilor de rau, cei care fac actiuni exclusiv pentru imagine. Actiuni altfel inutile. Nu fac rau, dar nu fac nici bine. Pur si simplu vor sa arate ca-s ecologisti si fac chestii de fatada. Gen ORA PAMANTULUI, chestie profund inutila.

Exista insa si actiuni ecologice pozitive. Chiar daca in mare parte si acestea sunt facute pentru imagine, diferenta fundamentala intre ele si cele enumerate mai sus este EFECTUL BENEFIC. E exact ca-n cazaul oamenilor cu bani care doneaza: ei o fac pentru imagine, totusi dau bani celor care n-au. Trebuie apreciati pentru asta.

In aceasta categorie intra si campania INVERZESTE ROMANIA , in cadrul careia avem Scoala pentru o Romanie verde. Tot aici avem si Colectarea de Pet-uri de Aqua Carpatica .

Legat de Aqua Carpatica, un amendament am de facut: pe blogul vechi pusesem bannerul LEGEA APEI. Pe acesta nou, din motive estetice, am decis sa nu-l mai pun. Cu toate astea, sustin legea. Stiu ca unora li s-a parut un demers de imagine. Cu toate astea, il sustin. Ce are el special? Pai o chestie aparent normala, sa scrie pe eticheta ceea ce bei, va fi legalizata. O fi asa grav acest lucru? Iar daca acest lucru e cerut de o companie de pe piata, ce-o fi asa grav? Daca sunt de acord cu legea respectiva, inseamna ca voi cumpara automat marca lor de apa minerala ori plata? Apropo, sa va zic ceva: apa lor minerala nu-mi place. Cea plata parca e acceptabila. Si asta o zic din perspectiva personala, o chestie pur de gust.

Salutari ECO tuturor si astept comentarii de la ecologisti de bine !

3 thoughts on “Ecologisti de bine

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !