E nunta ba!

E nunta ba!

 

Ati vazut filmul Nunta Muta? E unul dintre filmele romanesti foarte apreciate. Multi spun ca ar putea fi lejer pus in scena ca piesa de teatru. Confirm, probabil ca impactul ar fi mult mai puternic pe scena. Nu stiu insa daca ar trebui sa se traga efectiv cu pistolul sau nu. Ramane de vazut. Cert este, insa, faptul ca replica E nunta ba! a ramas celebra in folclorul romanesc.

Replica am primit-o atunci cand m-am luat, in mod constant, de nunti. Am eu ce am cu ele, am o obsesie, alte alea. Cica refuz sa accept faptul ca nunta e un eveniment important. Cica refuz sa accept faptul ca nunta e ceva absolut necesar.

Posibil sa aiba dreptate cei care sustin asta. Posibil ca eu sa ma casatoresc candva. Cu cine si unde nu se stie. Posibil ca peste cativa ani sa fiu in cautare de restaurante nunti si dj nunta, pentru ca voi dori, brusc, sa ma insor. Posibil, nu neg.

Este adevarat, si aici nu mai e o posibilitate, ci o certitudine, faptul ca nuntile sunt mai importante pentru femei decat pentru barbati. O amica imi zicea ca nunta este, de fapt, a miresei. Ea vrea sa fie in centrul atentiei si totul sa iasa perfect.

Unde gresesc eu in toata povestea asta? Pai, simplu: poate sunt prea agresiv. Ok, nu-mi plac nuntile, dar poate n-ar trebui sa ma iau atat de mult si atat de des de ele. Exista persoane care au casatorii extrem de reusite, exista povesti de succes care pot fi date oricand ca exemplu. E drept, eu nu cu nunta in sine am ceva, ci cu importanta pe care oamenii o acorda acesteia. Doi oameni se pot iubi si pot sta impreuna si fara casatorie. Iar nunta nu trebuie planificata in cele mai mici si mai neimportante detalii (ce pahare sa aiba mirii, ce flori sa avem la cununia civila, cu ce sa fie invelite scaunele, ce sa le punem in piept invitatilor, cum sa arate invitatiile).

Corect, posibil sa fiu eu prea extremist. Prea heitar, cum se zice-n blogosfera. Dar parca prea mult se pune pret pe nunti.

E nunta ba! Lasa mirii sa se simta bine! imi zic constant amicii. Ii las, cum sa nu-i las. Tocmai d-aia nu-i deranjez cu prezenta mea ­čÖé┬á, le raspund eu… Salutari BLOGOSFERICE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !