Dumnezeu iubeste

Dumnezeu iubeste nu este un indemn religios, nicio biserica nu este implicata. Este un spectacol de teatru adresat, deopotriva, credinciosilor si ateilor.

Dumnezeu iubeste

Patru mame, fiecare cu povestea ei, asteapta in salonul unei maternitati din Rusia. Maternitatea poate fi oriunde, dar Rusia este tara aleasa. Motivul evident este ca spectacolul vine din Rusia, acolo a fost scris. Teoretic, ne putem gandi si la altceva: Mother Rusia, si ea, in sine, O MAMA!

Fiecare mama era diferita. Fiecare isi dorea, parca, sa fie singura, sa nu imparta incaperea cu nimeni. Fiecare isi dorea o intimitate pe care niciuna nu o avea. Cele 4 destine nu s-ar fi intersectat niciodata: apartineau unor lumi diferite. Insa un punct comun le aduce impreuna. Un punct nu un obiectiv comun, pentru ca din 4, doar 3 voiau sa nasca. Cea mai tanara dintre ele venise sa avorteze. Se considera prea tanara pentru a fi mama.

5

Ce pot discuta 4 mame in salonul de spital? Care pot fi subiectele de discutie intre 4 persoane ATAT de diferite? Ele isi cunosc colegele de salon, dar incep sa se cunoasca si pe ele insele. Publicul spectator le descopera si se regaseste in ele. Femeile se pot regasi in mod direct, iar barbati indirect. In fond, cu totii suntem fii unor mame.

3

Dupa spectacolul Dumnezeu iubeste am avut parte de o discutie cu actorii. Teatrul de Arta este mai mic si mai intim, deci se preteaza la astfel de discutii. Ca de obicei, din discutia ulterioara descoperi multe. Uneori ti se confirma toate banuielile din timpul spectacolului, alteori ai impresia ca te-ai uitat la altceva.

4

De aceasta data mi s-a parut o continuare fireasca a spectacolului. Descoperisem, in timpul spectacolului, viitoarele mame si povestea lor de viata. Dupa spectacol am descoperit actritele, care de fapt erau TOATE mame. Cel mai interesant moment a fost cand ni s-a povestit cum este sa interpretezi un rol care nu te reprezinta. In astfel de momente constientizez, de fapt, ce grea e viata de actor. Cum ar fi ca eu sa interpretez un rol total opus credintelor si convingerilor mele? Oare as putea?

7

Dumnezeu iubeste se joaca la Teatrul de Arta din Bucuresti. Un spectacol cu acelasi nume s-a jucat si la Bulandra. Probabil este aceeasi piesa, cu alt regizor si alta distributie. Il recomand tuturor celor care au copii, care vor avea copii ori, de ce nu, care au ori vor avea nepoti. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Dumnezeu iubeste

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !