Drama cum laudae

Drama cum laudae

 

 

Duminica seara am fost sa vad un spectacol de teatru la Muzeul Taranului Roman, numit Drama cum Laudae. Pe scurt de tot, 5 idei despre spectacol:

1. Este un one-woman show complet. Dana Porlogea este scenarist, regizor si actrita. A fost ajutata pe partea video si alte chestii conexe, dar altfel ea face totul. E spectacolul ei, asa ca indiferent de opinia pe care o aveti despre el, cu ea trebuie sa vorbiti. Eu as pronostica faptul ca o sa va placa, dar e doar opinia mea.

2. Este un tip de teatru new-age, care foloseste transa pentru a seduce. Ma uitam prin sala in mod constant si vedeam oameni care efectiv stateau nemiscati. La modul sincer, chiar pareau in transa. Si nu ma mir deloc.

3. Actrita Dana Porlogea da impresia ca trebuia sa se faca balerina. Nu actrita, nu scenarista, nu regizoare. Balerina. Nu stiu cat de bine se plateste acea meserie, dar stiu sigur ca s-ar descurca de minune.

4. Tipul de spectacol nevorbit. Firul dramatic este spus prin miscari fie prea agresive, fie prea lente. Expresiile faciale spun, de fapt, povestea personajelor.

5. Spectacolul, per total, ar avea alt efect intr-o sala construita special pentru el. Sala de la MTR pare oarecum improprie. Oricum, tind sa cred ca acest spectacol este diferit in functie de locatie.
Legat de sala, e prima oara cand vad la MTR un spectacol de teatru. Am vazut filme, atat inauntru, cat si in aer liber. Sala de cinema e ok, chiar are un aer dragut. Iar afara locatia e chiar frumoasa. Locatia de teatru mi se pare, insa, oarecum fortata. Nu ma intelegeti gresit, dimpotriva, ma bucur ca se poate juca teatru oriunde, iar spectacolele independente, care nu-s primite in alte parti, trebuie sa joace undeva. Spun doar ca ar putea fi imbunatatia si aceasta locatie. Iar faptul ca locatia este improvizata face munca actorilor (in acest caz unul singur) mult mai grea, deci trebuie inca o data felicitati. Da, spectacolul merita o locatie speciala, a lui. Si as merge sa vad mai multe spectacole de genul.

Mergeti sa vedeti Drama cum laudae. Daca se va juca si in alta parte, voi merge sa-l revad, sa vad cat de mult conteaza locatia. Acest spectacol m-a facut, de asemenea, sa-mi doresc s-o mai vad pe Dana Porlogea. E talentata si e plina de energie. Salutari TEATRALE tuturor!

3 thoughts on “Drama cum laudae

  1. Pingback: Drama cum laudaeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !