Dragonul de aur

Dragonul de aur este un restaurant tailandezo-chinezo-vietnamez. Putea fi numit, la fel de bine, asiatic. Lipseste coreean si japonez. Ideea este ca pentru europeni toti asiaticii sunt la fel: niste imigranti numa’ buni de pus la munca.

In cladirea acestui restaurant se intampla totul. Cei 5 actori ai acestui spectacol interpreteaza, in total, 18 roluri. Fiecare poveste este o banalitate din viata de zi cu zi. Spectacolul nu te impresioneaza prin poveste, ci prin jocul actorilor. Cei 5 actori interpreteaza cele 18 roluri, decorul este aproximativ acelasi, schimbarile au loc in fata ta. Iar partea cea mai interesanta: de multe ori rolul feminin este interpretat de un barbat si invers.

Jos, Dragonul de Aur. Cinci „asiatici” lucreaza acolo pe branci. Unul dintre ei avea dureri mari de dinti cauzate de pasiunea excesiva pentru dulciuri. Aceste dureri ii vor cauza probleme.

La un etaj superior intalnim un cuplu cu mari probleme de comunicare.

Un alt etaj ne prezinta un bunic cu nepoata sa, fiecare raspunzand la intrebarea Ce mi-as dori?

Avem, de asemenea, referiri la celebra fabula Greierele si Furnica. Greierele ne este aratat aici muncind din greu pentru a-si castiga existenta. Nu a muncit cand trebuia, acum depinde de cei care au. Si face tot felul de munci nu tocmai placute. Nu diferea cu mult de imigranti.

La alt etaj avem 2 stewardese (insotitoare de zbor), care comanda de la Dragonul de Aur niste mancare. Ce pot vorbi 2 stewardese la masa, atat timp cat ele muncesc impreuna? Toate subiectele de discutie au fost demult epuizate. In mancarea de la Dragonul de Aur gasesc un dinte. Este al asiaticului cu probleme dentare. Cum ajunsese, oare, acolo? Ramane sa descoperiti singuri.

In fine, in aceeasi cladire ajung, dupa o seara de betie, 2 prieteni buni. Unde nimeresc ei? Cum se termina toate aceste povesti aparent banale de viata? Descoperiti singuri mergand la Spectacolul Dragonul de Aur, ce se joaca la Teatrul Mignon din centrul capitalei (Hristo Botev nr 1, la Piata Rosetti).

Roland Schimmelpfennig este regizor de teatru si un prolific dramaturg foarte bine cunoscut in Europa. Este renumit pentru puterea de a crea texte caleidoscopice, aproape cinematografice, pline de fantezie, dar si naturalism. Dragonul de Aur este singura sa piesa tradusa in romana. Acest spectacol este sustinut in totalitate de o echipa de tineri artisti. Ioana Petre, regizoarea acestui spectacol, este cunoscuta de asemenea si pentru piesa de la Laboratorul de Noapte din cadrul Teatrului Bulandra „Dumnezeu Iubeste” de Zlata Demina, iar unul din actori, Alin State este cunoscut pentru rolul din filmul „Roker” (comunicat de presa via)

Dragonul de Aur este un spectacol teatral sustinut de 5 actori foarte talentati. Interpreteaza, in total, 18 roluri si te surprind prin naturaletea cu are isi intra in celalalt rol fara sa-si schimbe, aproape deloc, infatisarea. Decorul este acelasi, astfel ca imaginatia spectatorului este pusa la incercare. Am fost surprins placut de acest spectacol, despre care nu auzisem mare lucru in prealabil. Mergeti si voi sa-l vedeti, lasati-va surprinsi de spectacol si bucurati-va de teatru. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Dragonul de aur

  1. Pingback: Dragonul de aurBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !