Dracula Film Festival – Ziua II

Dracula Film Festival – Ziua II

 

Dupa ce in prima zi am avut parte de un singur film, Dracula Untold (povestea NESPUSA care a fost spusa, titlul sunand precum Adevaratele Stiri de la OTV), iata ca a sosit si ziua a doua de la Dracula Film Festival. Nu fac un articol distinct despre toate 3. Voi spune, insa, cateva cuvinte despre fiecare.

1. At the Devil’s Door – La poarta Diavolului

Este unul dintre putinele filme care m-a convins sa ies din sala de cinema inainte de terminarea lui. Nu-mi place sa dau cu pietre, nu (mai) sunt cel care sa se intrebe ce ar putea sa-ti placa la un astfel de film, am preferat insa sa parasesc sala de cinema dupa aproximativ o ora. Totul era ilogic: oamenii mureau pe capete, cumva, insa parea ca-n film nu se intampla nimic. Totul parea atat de firesc si natural incat uneori te intrebai unde te afli. Nici de parodie nu parea bun filmul, pentru ca de ras chiar n-aveai cum sa razi. – link imdb

2. Aux Yeux des Vivants – Printre cei vii

Dupa poarta diavolului a urmat un horror frantuzesc destul de ilogic. Auzisem de frantuzi c-ar fi buni la filme de groaza, deci aveam ceva sperante. Filmul are un inceput bun, te tine in priza, se intampla ceva, bun sau rau, dar se intampla, insa finalul dezamageste. Are scene bune, are momente cand promite mult, dar ramane la stadiul de speranta. A fost laudat inainte de proiectie de Marculescu, altfel foarte selectiv cand vine vorba de filme (fie ele si de groaza). La pomul laudat nu te duci cu sacul cum nici la filmul laudat sa nu te uiti cu atat de multe sperante. – link IMDB

3. The Canal – Canalul

Eh, asta da. Nu este un film exceptional, nu este nici pe departe o capodopera, insa este un film foarte bun. Uneori cliseic, poate previzibil, insa reuseste sa te tina in priza de la un capat la altul. Este un horror – thriller care pe mine a reusit sa ma cucereasca. Poate si pentru ca nu vad sange inutil pe ecran, iar GROAZA nu reiese din capete taiate si ochi scosi, ci din suspansul cu care sunt cercetate crimele. Ce mi-a placut enorm a fost finalul, care a reusit sa impuste nu 2, ci 3 iepuri dintr-un foc: este un final imprevizil, scoate in evidenta tot filmul (ii da, practic, o alta interpretare) si mai si lasa loc de continuare.

Pe irlandezi ii stiam buni la thrillere. Se pare ca atunci cand le fac un pic mai de groaza rezultatul e la fel de bun. Recomand acest film, de care nu veti fi dezamagiti. – link imdb

Despre cele 3 filme scrisara si colegii de la Cinemateca.EU, prezenti langa mine in sala la toate cele 3 proiectii.

Maine la Dracula Film festival am in program un horror romanesc, Friday Night – Vineri seara (care va fi programat, ati ghicit, vineri seara).

Bine, horror sper sa fie la propriu, nu sa fie doar un film groaznic, precum Brancusi. Altfel, trailerul pare decent, nu ma astept la nimic spectaculos, insa nici la un dezastru notoriu. Astept cu interes. Detalii despre el gasiti pe Cinemagia.

Programul complet si detalii despre ce filme mai ruleaza la Dracula Film Festival gasiti pe site-ul oficial al festivalului. Salutari INGROZITOARE tuturor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !