Doua liniute

Doua linute
Un spectacol de Lia Bugnar

Distributie:

Crina – Medeea Marinescu
Robert – Marius Manole
Ricky – Catalin Babliuc
Banca – Ilinca Manolache
Prezervativul/Gandul – Istvan Teglas
Tavi – Anghel Damian
Rochia/Cami – Irina Antonie

Spectacolul Doua Liniute a fost facut in cadrul unei campanii mai ample de incurajare a masurilor contraceptive. Daca auzim despre un spectacol facut „la comanda” ne vom duce cu idei preconcepute si, probabil, vom fi nemultumiti. Ce bine ca nu m-am dus astfel duminica. Detaliul acesta l-am aflat dupa vizionare.

Doua Liniute este, deci, mult mai mult decat „un spectacol facut la comanda”. Dovada cea mai buna este faptul ca inca se mai joaca, iar spectatorii continua sa vina. Nu este un spectacol dintr-o campanie, ci este un spectacol emblema, atat al Liei Bugnar, cat si al Teatrului Godot.

Este drept, duminica, atunci cand l-am vazut eu, s-a jucat la Teatrul Elisabeta. Poate fi jucat si intr-o sala clasica, nu este pretentios din acest punct de vedere. Publicul este la fel de cald si primitor, atmosfera la fel de placuta.

O banca din parc poate povesti multe. Unii stau pe ea cu perechea draga, altii o folosesc doar pentru a-si alinia singuratatea. Unii o pretuiesc, altii o scrijelesc cu diverse mesaje. Ea nu se poate opune. Nu poate nici macar sa urle de durere. Ce ar spune daca ar putea vorbi?

Ce ar spune o rochie? Daca ar vorbi, ce ar spune? S-ar intrista atunci cand n-o porti, s-ar bucura atunci cand in sfarsit ai pus-o pe tine, ar suferi la fiecare pensa ori nature rupt. Rochia nu poate spune nimic, insa ar avea si ea foarte multe de povestit.

Despre prezervativ ce se mai poate spune? El ce ar putea avea de spus? Ar putea povesti un act sexual. Insa daca acel prezervativ sta neatins de ani de zile, intr-un portofel abandonat si el de mult timp, lucrurile stau altfel. Si el are povesti. Nici el nu poate insa spune nimic.

Un gand, un amarat de gand, ce ar trebui sa spuna? Mai ales daca este singur si nederanjat in mintea cuiva.

Doua cupluri cu probleme. Tavi si Cami formeaza un cuplu cu multe probleme. Au trecut prin 17 avorturi. Acum ea pare a fi din nou insarcinata. Sau asa a iesit primul test de sarcina. De aceasta data pare mai decisa ca oricand sa pastreze acel copil. Incep amandoi sa aiba mustrari de constinta: sunt criminali. Au omorat 17 fiinte omenesti. Sunt criminali? De ce sunt mai putin vinovati decat cei care omoara adulti nascuti?

Robert isi da intalnire cu Crina. Ghinionul lui este ca in acelasi loc prietenul sau Ricky isi daduse si el intalnire. Ricky devine invidios pe prietenul sau, de ce el urma sa se intalneasca cu o fata mai frumoasa. Invidia si gelozia genereaza violenta.

Locul de intalnire este „banca de la statuie”. Banca avea atatea si atatea povesti…

Doua liniute este, per total, un spectacol agreabil. Te va amuza, insa te va pune pe ganduri. Este, deci, mult mai mult decat o comedie.

Urmatoarea reprezentatie: sambata, 12 aprilie, ora 14, Godot Caffe

Despre Doua Liniute recomand 3 articole din online: Ileana Andrei si Judy Florescu in Ziarul Metropolis.

Personal am vazut spectacolul Doua Liniute la Teatrul Elisabeta, insa el se joaca si la Godot. Pozele sunt facute la o reprezentatie de la Teatrul Godot, din luna februarie. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Comments

comments

6 thoughts on “Doua liniute

  1. Pingback: Doua liniuteBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: In parc | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !