Dorinta de a fi anonim pe internet. Liber la injuraturi anonime.

Dorinta de a fi anonim pe internet. Liber la injuraturi anonime.

 

 

De ceva timp este la moda un site aparent banal. Acolo iti poti face un cont unde poti primi mesaje anonime. Nu stii de la cine le-ai primit, singura modalitate prin care poti afla fiind indiciile pe care ti le lasa ei.

Initial nu am vrut sa-mi fac cont acolo, in fond poti trimite email anonim, de pe o adresa anonima. Nici nu cred ca voi primi multe mesaje. Aplicatia/site-ul/reteaua cu pricina este buna doar pentru vedete (cred). Pentru mai multe detalii, intrati la Haotik, el a si facut un mic research.

Acum, pe scurt, de ce cred eu ca va avea succes si cine-l va folosi (CINEMIL foloseste #cumarveni):

  1. Asa cum scrie si la ei, incurajeaza prietenii sa fie cinstiti. Eu am o problema cu asta, caci un prieten cinstiti este cel care are curajul sa-ti spuna cand gresesti. Din acest motiv, as reformula in prieteni fricosi.
  2. Cei care vor sa glumeasca. Evit sa le zic trolli, pentru ca troll-ul e un pic altceva. Troll e cel care vrea sa genereze scandal cu un comentariu, aici e un mesaj anonim. Deci nu prea e trolling. Dar exista o categorie de oameni care trimit mesaje la misto. Vor putea si simplu sa se distreze (si, zic eu, au si ceva timp liber). Caci imi semnaleaza cineva: ba, daca vrei sa faci misto de cineva, trimite-i cuiva un mesaj siropos, in care-i ridici in slavi activitatea. Se va strofoca zile la rand sa afle cine a trimis mesajul. Stati linistiti, personal nu voi face asta: nici in gluma nu laud pe cine nu merita (ma rog, nu prea laud eu in general).
  3. Cei care vor sa-si faca reclama. Exista un buton de report, nu pare a avea alte chestii, gen sa spui de ce ai dat report. Sau nu am ajuns eu atat de avansat. Ideea e ca ar putea fi folosit pentru reclame. Ma rog, trebuie sa cauti bine profilele, caci site-ul nu are buton de search. Dar oamenii de marketing ce iubesc spam-ul vor gasi ei metode, scurtaturi.
  4. Cei care au sentimente de inferioritate. Exista niste persoane carora le e teama sa dea un mail unei vedete. Le e teama sa se duca la o persoana publica sa stea de vorba cu ea. Considera ca nu vor fi bagati in seama. Ca se fac de ras. Nici pe Facebook nu-i vor apela, fix din acelasi motiv. Tocmai asta face acest site: toata lumea este egala. Nu ai prieteni, esti tu vs toti ceilalti, care-s anonimi, deci egali.
  5. Pentru inceput, cei care vor sa testeze ceva nou. D-aia au tot timpul succes noile retele sociale: unii intra acolo din pura curiozitate. Este o expresie, valabila-n sport, dar valabila si-n online: e greu sa ajungi in varf, dar este mult mai greu sa te mentii acolo. Reformuland: este greu sa convingi un om sa te foloseasca o data, dar e infinit mai greu sa-l convingi pe acel om sa ramana la tine. Sa nu plece.

Personal, sunt in ultima categorie. M-a invins curiozitatea. Mi-am facut intai si intai contul (aici faceti click daca vreti sa ma injurati). Inca nu am trimis niciun mesaj altcuiva si nici nu cred c-o voi face. Momentan nu vad rostul unei astfel de actiuni.

Inteleg, insa, ca unora le e teama sa intre in vorba cu mine. Le e teama sa ma contacteze direct, fata-n fata sau pe Facebook. Asa ca pentru ei mi-am facut cont acolo (apropo, am cont si pe Ask.Fm, dac-oi mai gasi pe undeva parola; n-am mai intrat acolo de cel putin 3 ani).

Dorinta de a fi anonim pe internet este in continuare uriasa, unii considerand-o fireasca. Cumva, site-ul incurajeaza acest lucru. Eu doar sunt curios ce mesaje voi primi in aceste conditii. Repet, pentru ultima oara, este vorba strict de curiozitate. Poza cover este un print-screen al ecranului cu mesaje. Am pana acum 4 mesaje, 1 dintre ele stiu exact de la cine este, la alte 2 fiind aproape sigur. Salutari CURIOASE tuturor!

PS: Din categoria CEL MAI NARCISIST ANONIM PE INTERNET: poti sa-ti dai singur mesaj anonim. Tare, nu?

Comments

comments

2 thoughts on “Dorinta de a fi anonim pe internet. Liber la injuraturi anonime.

  1. Simt ca imi scapa ceva .. cu ce-i diferita treaba asta de a-ti face un blog sub pseudonim, unde poate comenta oricine, tot sub pseudonim, si cu o adresa de mail @gunoi.net ?

    Doar faptul ca-ti izidesti efortul pe platforma altcuiva?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !