Dopul atasat de la COLA este EMBLEMATIC pentru lumea in care traim

Dopul atasat de la COLA emblematic

Dopul atasat de la Cola este o inventie a firmei Coca-Cola, dar ideea inventiei vine de la niste politicieni ecologisti europeni, care au dat o directiva dubioasa. Pe scurt, dopul trebuie sa ramana legat de sticla pentru ca altfel omul il arunca cine stie pe unde. Este mai usor de reciclat plasticul daca dopul vine impreuna cu sticla. Si invers. Iar Coca-Cola cica a gasit metoda perfecta.

Unii considera ca decizia ar fi fost luata abia dupa ce Coca-Cola a inventat sticla aia. Ca ar fi o noua modalitate prin care gigantul american isi face o promovare gratuita.

Problema acestei inventii este ca-i deopotriva inutila si enervanta. Oamenii care aruncau cine stie pe unde sticla de Cola vor face asta si de acum incolo. Ma rog, sticla de plastic, caci inteleg ca toti vor adopta noua moda.

Pe de alta parte, pentru multi, inclusiv pentru mine, este ceva enervant. Enervant si pentru ca exista riscul sa te zgarii (fie la deget, fie la buza). Dar enervant si vizual, dopul ala care atarna de sticla este oricum vreti voi, numai estetic nu.

Desi ar trebui sa fie o stire de subsol, ceva pur si simplu inutil si atat, insa dopul atasat de la Cola este EMBLEMATIC pentru vremurile actuale. Pentru lumea in care traim.

Este exact ce invatam la istorie despre francezi: erau niste imputiti, nu se spalau, asa ca se strofocau sa inventeze tot felul de parfumuri care sa atenueze putoarea. Ori chiar s-o transforme in ceva placut.

Fix asta este si dopul atasat de la Cola. Problema milioanelor de peturi care nu-s biodegradabile este imensa. Doar ca ea nu se rezolva astfel. Nici macar nu se atenueaza problema.

Daca vrei sa rezolvi problema, trebuie sa te gandesti cum au aparut pet-urile (sunt MAI USOARE si MAI SIGURE) si cum pot ele fi inlocuite. Dozele de aluminiu sunt mai sanatoase? Eu am auzit ca nu.

Sticlele din sticla or fi ele mai prietenoase cu mediul, insa sunt grele, greu transportabile, dopul poate fi cu greu pus la loc si, mai ales, se pot dovedi periculoase pentru cei din jur. O astfel de sticla se poate lesne transforma intr-o arma alba.

Ok, poti si acum sa cumperi o sticla de 0.250 ml din sticla (de Cola), poti cumpara chiar una de 0.5 de bere, sa mergi cu ea pe strada si, la un anumit moment, sa-i dai cuiva in cap cu ea. Insa putini fac asta. Daca toti AR FI OBLIGATI sa aiba astfel de sticle, caci n-ar avea incotro, lucrurile ar sta altfel. Si ar fi gresit. Grav.

De ce zic ca dopul atasat de la Cola este emblematic? Pai e simplu: este exact exemplificarea celebrului „Mircea, fa-te ca lucrezi”. Cooperativa munca in zadar. Constientizezi ca ai o problema, pe care insa nu o rezolvi, ci cheltuiesti o tona de bani pentru a vopsi gardul. Apoi te lauzi cu inventia ta, vei mai da inca multi alti bani sa te lauzi cu eficienta ei. Desi problema va fi in continuare acolo.

Nu voi afirma vreodata ca pet-urile nu sunt o problema. Evident ca sunt. M-as bucura sa se inventeze solutii alternative, unele viabile, nu „paie de hartie” ori alte aberatii. Viabile, nu foarte scumpe, eficiente.

Problema mea legata de dopul atasat de la Cola este ca de fiecare data-n aminteste de lumea in care traim. Ok, veti zice ca solutia este sa beau mai putina Cola. Ori sa-mi iau Cola la sticla de sticla ori la doza. Dar, daca as face asta, ar insemna ca rezolv problema exact cum au rezolvat-o cei care au inventat dopul atasat de la Cola. Si, oricum, peste 1-2 ani va fi adoptata de toata lumea. Asa ca ce ar trebui sa fac? Sa beau doar apa de la robinet? Caci si apa plata, draguta de ea, va avea acelasi dop. Care dop imi va aminti de aceeasi lume in care traiesc.

Deci dopul atasat de la Cola nu ma enerveaza, ci ma deprima. As vrea sa nu-mi amintesc de lumea in care traim, sa uit de ea, dar sunt din ce in ce mai multe lucruri in viata de zi cu zi, chiar si mici placeri nevinovate, care tin mortis sa-mi aminteasca, sa ma trezeasca la realitate.

V-as intreba daca va place noul dopul atasat de la Cola, dar as face-o degeaba. Este irelenvat ce ne place. Important este sa fie conform ideologic. Care ideologie presupune ca problema sa fie prezenta tot timpul, pentru a putea discuta tot timpul despre ea, nicidecum ca ea sa fie rezolvata. 

Comments

comments

One thought on “Dopul atasat de la COLA este EMBLEMATIC pentru lumea in care traim

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !