Doi si un Tulnik

Emil Calinescu despre Doi si un Tulnik

Acum esti pe luna. Apoi esti in Tibet. Apoi esti in Egipt, la celebrele piramide. Apoi esti in America. Apoi esti la Rio. Apoi esti la Polul Nord.

Totul in mai putin de o ora si jumatate. Cum faci tot acest ocol? Simplu: mergand la teatru, la spectacolul Doi si un Tulnik.

Un spectacol atat de romanesc, dar atat de … globalizat. Un spectacol despre lumea in care traim, dar un spectacol pe care doar noi, romanii, il putem intelege la adevarata valoare. Doar noi, romanii, putem intelege dialogul extreme de ROMANESC dintre 2 conationali ajunsi pe LUNA. Doar noi, romanii, putem intelege de ce chinezii vorbesc, la Polul Nord, despre Dragonul Rosu. Doar noi, romanii, putem intelege de ce seful isi primeste pedeapsa pentru ca … a stranutat 🙂

Si pentru totul incepe de undeva si se termina in acelasi loc, apai sa stiti ca totul are loc in buricul capitalei, aproape de Kilometrul 0. Adica la Godot Caffe, locul cu cea mai variata oferta teatrala din capital, care nu si-a inchis portile intre Craciun si Revelion.

Acum, de ce sunt 2 actori probabil banuiti singuri: aceiasi doi actori sunt in fiecare din ipostazele de mai sus (si nu numai, eu am dat doar cateva exemple). Aceiasi doi actori sunt 2 romani, sot si sotie, ajunsi pe luna, aceiasi actori sunt 2 chinezi care-si petrec luna de miere la Polul Nord si aceiasi actori sunt doi teroristi, el si cu una dintre neveste, la RIO, incercand sa detoneze o bomba in timpul unui meci de fotbal. Asta va zisai, insa va las pe voi sa descoperiti care e faza cu Tulnik-ul.

doi si un tulnik

Acum, trebuie sa prezint si contextual sau, pe romaneste, cum am ajuns eu aici. Nu, nu cum am ajuns pe aceasta lume, ca pentru asta trebuie intrebati ai mei parinti. Asadar, ca la alcoolicii anonimi: numele meu este Emil Calinescu, detin, momentan, 4 bloguri (EmilCalinescu.EU, MINUNAT.EU, EmilStudentulMinune.Wordpress.Com si, de aproape 1 luna, CinEmil.ro) si am fost invitat de catre proprietara acestui blog sa vad acest frumos spectacol. Pe scurt: ea nu mai locuieste in Bucuresti de ceva timp, asa ca atunci cand a primit invitatia de a vedea acest spectacol de la Misa (una dintre actritele din spectacol: mergeti s-o vedeti, ca joaca extreme de misto), s-a gandit la mine. A vrut sa faca o fapta buna de sarbatori si, sa recunoastem, i-a iesit 🙂 Motiv pentru care ii multumesc.

Pe voi va invit sa mergeti sa vedeti Doi si un Tulnik. Iar daca vreti sa ma injurati, n-o faceti aici. Am 4 bloguri, aveti unde 🙂 Salutari TEATRALE tuturor! 🙂


Eu si Cristina

Sa va dau acum explicatiile de rigoare: articolul trebuia sa apara pe blogul PlajaCuGanduri, cu titlul Emil Calinescu despre Doi si un Tulnik. Proprietara lui este cea care mi-a dat invitatia la teatru. Intr-un final am stabilit ca, din mai multe motive, articolul va aparea aici. Am preferat, insa, sa nu modific forma initiala a articolului. Ii multumesc inca o data Cristinei pentru invitatia si o astept cu drag in Bucuresti sa mergem la un spectacol de teatru ori la o avanpremiera de film 🙂 Mentionez faptul ca domnisoara din poza de mai sus este cea careia ii adresez multumirile 🙂 Iar faza cu injuraturile ramane valabila: aici sau oricare alt blog al meu. #SaFiePrimit

Comments

comments

3 thoughts on “Doi si un Tulnik

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !