Doi pe o banca

Doi pe o banca, intr-un parc, noaptea. Poveste arhicunoscuta, text rusesc, poveste inca valabila. Tipul de spectacol la care actorii conteaza mai mult decat regizorul, textul si decorul la un loc.

Decor am zis? Este tipul de decor pe care-l poti ignora. Este aparent de neinteles, unii asemanandu-l cu un decor de emisiune tv. Eu l-as vedea mai degraba un decor demn de un parc de distractii. Ma asteptam sa vad, din moment in moment, trenuletul groazei care trece prin spate. Sau poate tocmai asta a fost scopul: cei 2 protagonisti trebuie sa treaca printr-un tunel al groazei, plin de spaime. Cea mai grea dintre ele: spaima de a fi singur.

De ce ar trebui sa mergeti sa vedeti Doi pe o banca? Pai sa va zic alte cateva aspecte interesante despre Doi pe o banca:

1. Mergeti sa-l vedeti pentru cei 2 actori, Florin Zamfirescu si Tania Filip. Este tipul de spectacol facut de actori, calitatea actorilor determinand, intr-o proportie covarsitoare, calitatea spectacolului.
Pe Florin Zamfirescu il stiu ca profesor, am fost la multe spectacole coordonate de dansul. Iar daca INCA nu stiti despre cine este vorba, va reamintesc un film foarte celebru: Filantropica. El este Poetul Garii de Nord. De altfel, la inceputul spectacolului Doi pe o Banca acesta mi-a reamintit de poetul Garii de Nord.
Legat de statutul de profesor, fac precizarea ca si Tania Filip este cadru didactic la UNATC. Putem, deci, afirma, fara teama de a gresi, ca acest spectacol este o LECTIE de actorie.

2. Doi pe o banca s-a mai jucat, tot la Metropolis, in alta distributie: Mihai Bandeac si Adela Popescu. Nu am vazut acea varianta, mi-as dori s-o vad daca se poate. As putea compara in cunostiinta de cauza.

3. Piesa este scrisa de un rus, Aleksandr Ghelman, insa atmosfera nu este deloc ruseasca. In afara de numele celor 2, care ne duc cu gandul la Rusia, nimic nu ne face sa credem ca actiunea s-ar petrece acolo. Actiunea se poate petrece oriunde, iar de astfel de oameni s-ar putea sa ne fi intalnit pe parcursul vietii. Ori, poate, chiar noi suntem in aceasta situatie.

4. Este al III-lea spectacol vazut de mine care se petrece pe banca unui parc, dupa Doua Liniute si In Parc. Este o tema interesanta, care poate fi exploatata mult. Am inceput ca atunci cand merg intr-un parc, pe o banca, sa ma gandesc la astfel de spectacole.
Fac aceeasi remarca pe care am facut-o si dupa spectacolul In parc: oare Doi pe o banca nu ar putea fi jucat in aer liber, intr-un parc? Eu, unul, mi-as dori sa se intample asta.

5. Doi pe o banca este un spectacol pentru toate varstele, o lectie de teatru in adevaratul sens al cuvantului. Chiar daca actorii par de varsta a III-a, spectacolul este adresat tuturor categoriilor de varsta si tuturor categoriilor de persoane. Este, cum le place unora sa spuna: un spectacol adresat iubitorilor de teatru.

Doi pe o banca se joaca la Teatrul Metropolis din Capitala. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Doi pe o banca

  1. Pingback: Doi pe o bancaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !