Din offline in online: brosura cu oferte ale magazinelor

promotons com brosura cu oferte ale magazinelor

Astazi vine in cutia postala brosura cu oferte de la Kaufland. Maine vine brosura cu oferte de la Cora. Poimaine cea de la Carrefour. Daca-ti verifici zilnic cutia postala vei vedea ca aceste brosuri, cataloage de oferte, vin intotdeauna pe rand. Nu mi s-a intamplat sa vad in cutia postala 2 brosuri, apartinand unor branduri concurente.

Oricum, ideea pe care trebuie s-o retinem, cea de baza, este ca majoritatea magazinelor mari (super si hyper-martketuri) au astfel de brosuri. De cataloage. Bine, astfel de brosuri au si magazinele specializate, de exemplu eu, in cutia postala, primesc des un catalog de oferte Altex, cu al sau pui (ori fratior mai specializat) Media Galaxy.

Din pacate, insa, toate aceste brosuri ajung intr-un final la gunoi. In cel mai fericit caz, ajung sa fie reciclate. Din ce in ce mai multe locatii de reciclat hartia, lucru imbucurator.

Avem nevoie, oare, de aceste brosuri, de aceste cataloage? Isi ating ele scopul pe de-a-ntregul?

Raspunsul aici este relativ. Dac-as vorbi strict in numele meu, as zice ca nu. As spune ca nu-mi trebuie sa stiu unde e uleiul mai ieftin cu 1 leu, de unde pot lua detergent la oferta (musai la 6kg, ca eu trebuie neaparat sa-mi rup spatele carand ditamai punga) ori unde gasesc cartofi cu 50 de bani mai ieftini. De calitatea celor din urma nu se spune nimic in brosura, dar fie.

Dac-as vorbi in numele meu, as spune ca nu am nevoie nici de brosurile magazinelor care ma intereseaza. Pot intra la Altex pe site si sa caut ceea ce-mi place. Pot intra la magazine de haine, caci pe ele le vizitez foarte des (prea des in ultima vreme).

Pentru mine s-a inventat newsletter-ul, metoda deloc noua, dar extrem de utila. De eficienta.

Doar ca nu-s doar eu pe aici, prin aceasta tara. Iar ideea de brosura cu oferte chiar functioneaza. De exemplu, nu stiu daca ati aflat, dar de cativa ani buni cel mai distribuit titlu pe hartie din tara noastra este brosura cu oferte Kaufland. E adevarat, este singura brosura cu oferte auditata BRAT, asa ca nu stiu daca este, intr-adevar, cea mai citita. Dar si daca ar fi intrecuta de o alta, a LIDL ori CORA, situatia nu ar fi deloc alta. Da, romanii, si nu stiu daca musai cei in varsta, chiar citesc aceste brosuri. Chiar se uita pe ele.

Legat strict de brosura cu oferte Kaufland, trebuie sa va povestesc o faza misto. Eram la Cinema Elvira Popescu, la un festival de film. Am intrat mai devreme in sala, am asteptat acolo vreo 20-25 de minute (caci oricum proiectia a inceput cu intarziere). In fata mea era un cuplu de oameni in varsta. Oamenii aveau si smartphone si tableta, dar dupa ce le lasasera deoparte (chiar i-am auzit cand s-au indemnat unul pe altul sa le inchida complet) au hotarat sa citeasca brosura cu oferte Kaufland. Nu s-au multumit sa o rasfoiasca, ci chiar au subliniat cateva produse.

Ce este de retinut? Pai, dupa ce recititi paragraful de mai sus, veti vedea ca era vorba de oameni deopotriva culti (la Cinema Elvira Popescu, la un film de festival, nu se duce oricine) si la curent cu tehnologia (aveau, totusi, smartphone si tableta si le si foloseau). Deci nu erau niste batrani incuiati si neadaptati.

De ce aceste brosuri se adreseaza mai degraba batranilor? Pai ei, batranii, au mai mult timp liber. Ei isi permit luxul de a merge la 3 magazine, super si hyper, pentru a face cumparaturile. Unul tanar, care are si altele de facut, se duce la cel mai apropiat magazin pentru cumparaturi. Se duce cand are timp, nu cand este uleiul la oferta.

Nu, nu-i condamn pe cei care o fac, batrani sau mai putin batrani. Vreau doar sa-i inteleg si va indemn si pe voi sa faceti asta.

Pentru ei, in special pentru cei precum acel cuplu descris de mine mai sus, s-a inventat Promotons. Nu, nu se adreseaza DOAR batranilor, este un site-agregator pentru toata lumea. Aici gasiti atat celebrul catalog IKEA (loc unde merg doar pentru a manca, deci catalogul acela este, pentru mine, la fel de util precum o carte in biblioteca lui Becali), cat si cataloagele TUTUROR hypermarketurilor si supermarketurilor. Nu va ganditi doar la Kaufland, Cora, Mega Image ori Profi, ganditi-va ca am dat inclusiv de supermarketul de cartier LaDoiPasi (ma rog, am inteles ca are cateva magazine, a crescut destul de frumos).

De ce mi se pare MIE important sa incurajam astfel de site-uri? Pai fix din motivul expus la inceput: sa nu se mai taie atatia copaci. Sa nu mai aruncam atatea brosuri de oferte la gunoi.

E drept, si aici recunosc ca reglmentari tip GDPR sunt contra-productive, in online lucrurile-s mai complicate. In mod absurd, dar complicate. Sa va dau un exemplu: Kaufland are voie sa bage in cutia postala a oricui brosura cu oferte, dar NU are voie sa trimita oricui aceeasi brosura cu oferte pe email. Pentru ca GDPR. Pentru ca fuck logic.

Daca as putea, eu as scrie TUTUROR magazinelor sa NU mai imi trimita brosura cu oferte in cutia postala, eu promitand ca daca vor face asta ma voi abona la newsletterul lor. Ori as promite in scris ca le voi verifica brosurile cu oferte pe site-ul ro.promotons.com. Din pacate nu se poate. Dar incurajand site-uri de genul si ridicandu-le, poate risipa de hartie va scadea treptat. #pebune

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !