Din nou la un matinal TV!

Emil Calinescu Matinal TV a7tv 19 octombrie 2022

Am aparut din nou la un matinal TV. Incep sa ma obisnuiesc. Ma rog, nu stiu daca ar trebui sau nu, dar mna.

Ideea e ca a fost a doua oara, prima data petrecandu-se tot la A7tv. Inregistrarea PRIMEI aparitii este mai jos.

Acum, pana sa va vorbesc despre aparitia mea DE ASTAZI, trebuie sa va mai spun ceva interesant: la A7tv am fost, de fapt, a treia oara. Prima oara am fost acum si mai mult timp, la o emisiune seara, Sub lupa. Inregistrarea este mai jos. Despre emisiunea aceea am vorbit pe larg aici pe blog.

Sa trecem acum la partea importanta, la ACTUALA aparitie televizata. Asadar, 7 idei despre aparitia de astazi, 19 octombrie 2022, de la matinalul TV de la A7. Pe puncte, ca de obicei:

  • Am aparut de 3 ori la A7tv, insa de fiecare am mers intr-o locatie noua, diferita: prima oara aveau sediul undeva la Prosper, centrul comercial care a ars si acum a fost redeschis; a doua oara erau in Liberty Mall, loc unde merg destul de des, caci au un cinema tare fain; a treia oara, astazi, am dat de ei pe Splaiul Unirii (la 313A, daca sunteti curiosi). Oare data viitoare cand voi aparea la ei se vor afla intr-o alta locatie?
  • Locatia actuala, ca n-am terminat cu ea, este intr-o curte unde se afla multe alte cladiri si firme. Unde, evident, m-am ratacit. Nu intrarea in curte era problema, ci fix cladirea A7tv. Erau niste indicatoare, l-am vazut pe primul, l-am vazut pe al doilea, insa al treilea era mult prea ascuns. Imi zicea sa fac dreapta, dar trecusem de el. Noroc ca am sunat unul dintre realizatori si a reusit el sa ma ghideze. Un alt noroc a fost ca-mi luasem o marja de timp indeajuns de mare. Sa fiu si #NascutDezorientat, si intarziat ar fi fost prea mult.
  • De aceasta data am indraznit sa cer sa apar cu palaria pe cap. Brandul meu personal este strans legat de palarie. Am zis ca daca mi-o dau jos in emisiune nu o sa ma recunoasca lumea pe strada. Ca na, pe strada sunt cu palarie, adica-s alt om. Si vreau si eu sa ma recunoasca lumea, macar la frizerie (sau pentru asta trebuie sa apar musai la Antena 3?).
  • Mi-a placut de moderatori, tineri, simpatici, fresh, plini de voie buna. Din pacate, in aceasta emisiune eu am fost fix Grinch-ul ala care ma enerveaza de obicei, fix cel care strica glume si care e posomorat. Ca telespectator, cred ca as fi injurat un astfel de invitat.
  • Am facut si cateva gafe, cea mai importanta fiind pocirea numelui filmului Metronom. I-am zis, habar n-am de ce, Metropolis. Imi pun singur cenusa-n cap pentru asta.
  • Un alt lucru pe care l-am observat este ca eu am o capacitate redusa de sinteza. Altfel spus, eu nu ma pot incadra intr-o anumita bucata de timp. Sunt obisnuit ca pe blogurile mele sa nu am limite: daca am mult de scris, apai scriu. Daca a iesit articol de 2000 de cuvinte asta e, va trebui sa cititi 2000 de cuvinte. La tv ai un timp limitat, lucru care pe mine ma incomodeaza maxim. Mai ales atunci cand sunt intrerupt. Sunt cateva idei pe care NU le-am dus la capat.
  • In continuarea punctului anterior, va spun ca nu ma simt chiar in largul meu atunci cand altcineva conduce discutia. Moderatorii aveau glumele lor, aveau momentele lor, iar eu ma simteam cumva „stingher”, nestiind ce sa fac. Ma simt mult mai bine, mult mai in largul meu, cand am painea si cutitul. Stiu, veti zice ca-s „control maniac” (control freak), ceea ce ar putea fi adevarat. Evident, doar in cazul meu, altfel nu simt nevoia sa aranjez lucrurile CA MINE atunci cand intru intr-o camera.

Nu va mai spun nimic despre aparitia mea la acest matinal tv, insa este randul vostru s-o faceti. Eu va mai anunt doar ca in aceeasi emisiune (minutul 33:15) a aparut o amica de-a mea, Loredana. Nu vreau sa fac pe modestul, dar am impresia ca prestatia ei a fost mai buna. Ma rog, ca sa ma scuz un pic, ea a avut 2 mari avantaje: este obisnuita cu vorbitul in public prin prisma meseriei, dar este obisnuita si cu ora aceasta (inumana pentru mine) de trezire. Se vede clar ca era mai fresh decat mine.

Chiar asa, nu vi se pare o diferenta radicala intre aparitiile mele la acest matinal tv si aparitiile mele la emisiunile de seara? Mai jos vedeti si emisiunea si mai veche, de la John Cristea. Mai multi prieteni mi-au spus atunci ca au fost impresioanti de prestatia mea. Cumva, mi-a convenit si ca am fost unic invitat, dar si ca am avut mai mult timp la dispozitie.

ps: Exact cum anticipam: am zis ca scriu cateva cuvinte despre ideea de Matinal TV, despre aparitia mea acolo, si uite ca am depasit 800 de cuvinte. Unii spun ca as fi grafoman. Cica chiar e o boala. Cu care, evident, eu ma mandresc!

Comments

comments

One thought on “Din nou la un matinal TV!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !