Dileme de vacanta …

Gata cu vacanta? Pai cam gata cu vacanta … Cu toate astea, ideea de vacanta nu este cu totul compromisa. Inca mai putem merge la mare ori la munte. La noi sau afara. Dimpotriva, acum ar fi mai ieftin, mai putin aglomerat. Si poate mai „cool”. Oricum la munte se spune ca oricand esti binevenit. Iar marea ar fi mai sanatoasa spre toamna, cand nu exista riscul sa te arzi.

Asadar, o prima dilema de vacanta este aceasta: munte sau mare. Dupa ce o rezolvi, mai dai de una (de fapt, e cam inainte): vacanta stabilita si platita dinainte sau vacanta „last minute”. E clar ca fiecare are avantaje si dezavantaje.

Pretul este un avantaj la ambele. Pe de-o parte e mai ieftin sa faci rezervare cu 3-4 luni inainte, pe de alta parte vine o mega-oferta cu plecarea … maine. Pe de-o parte, mai bine faci rezervare, sa fii sigur. Pe de alta parte, „ce farmec are”?

Alte caracteristici … avantaje si dezavantaje ? Pai:

1. In cazul „last minute” e foarte greu sa corelezi mai multi oameni. Unii nu-si pot lua concediu, altii nu au bani fix in acel moment. Si totusi, daca e vorba de oameni neangajati, parca e mai bine asa. „Ba, maine plecam”. Sounds good.

2. In cazul unui last-minute gasim destinatii speciale la care altfel nu ne-am fi gandit. Poate e mai bine asa.

3. Pe de alta parte, daca suntem organizati si vrem musai sa mergem intr-un loc, e destul de riscant sa astept last-minute fix acolo.

4. Facand rezervare din marti pentru august nu stim pe ce vreme ne bazam. Meteorologii nu pot sa prevada cu exactitate vremea dintr-o anumita perioada. Si din alta tara. La un last minute stim exact pe ce vreme ne bazam.

5. Pentru date speciale, gen Revelion ori 1 Mai, cand stim exact ziua si perioada, e mult mai bine o rezervare din timp. Putina lume renunta de astfel de ocazii.

6. Si rezervarea are dezavantajul sau. Va puteti afla de cealalta parte a baricadei: nu mai puteti merge in acea data. Banii inapoi, in totalitate, nu-i veti primi. Asa ca puteti lua o mica teapa. SI nu din vina voastra ori a altcuiva. Ori a agentiei.

Ce alegeti ramane sa decideti. Eu as prefera oricand o vacanta planificata. Pare mai sigur. Si e mult mai misto sa alegi tu destinatia in functie de criteriile tale , decat sa alegi la modul MERGEM IN LOCUL X PE 50 DE EURO? Asa mi se pare.

Mai ramane o dilema: aici sau afara? Ati vrea sa raspund la intrebarea asta. Din pacate nu pot.

Poate doriti sa va odihniti. Sa va deconectati. Atunci e clar ca o statiune de munte, linistita si izolata (nu Valea Prahovei) poate fi o alegere buna.

Dar poate sunteti tineri si vreti sa vedeti si altceva. Atunci va duceti undeva afara. Si totusi, tineri fiind, va ganditi ca nu ati vazut toata tara voastra. Parca e mai misto sa vezi intai tara ta (si ai ce vedea). De ce sa te duci sa vezi tara altora daca p-a ta nu ai cunoscut-o complet? Nu e logic.

Daca nu sunteti decisi, eu zic sa consultati si oferta de excursii last minute de la KaraTravel . Asta presupunand ca n-ati fost inca nicaieri si ca nu aveti nimic planificat. Sunt sanse mari sa gasiti ceva interesant acolo.

Salutari DE VACANTA tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !