Diferenta dintre Halep si Tariceanu. Urasc sa stau la coada.

Diferenta dintre Halep si Tariceanu. Urasc sa stau la coada.

 

 

 

Recunosc din start: nu mi-a placut niciodata sa stau la coada. Urasc din suflet acest lucru. Cand eram mic, prin generala si prin liceu, raceam destul de des. O data, chiar de 2 ori pe an. Ajunsese ca un ritual: ma duceam la doctora de familie, stateam la coada, imi dadea tratament, stateam acasa. Cumva imi convenea.

Doar ca de stat la coada nu prea statea. Luam de fiecare data ghiozdanul cu mine si ma prefaceam ca, desi bolnav, trebuie sa ma duc la scoala caci am lucrare/teza. La liceu eram chiar mai credibil, cabinetul era la 5 minute de liceu. Bineinteles ca eram lasat inauntru. Invitat chiar. Trebuie sa invat, nu trebuie sa stau la coada…

De atunci am mai crescut, teoretic am mai multa minte. De facut chestiuni de genul nu mai fac, desi urasc sa stau la coada. Urasc si acum, doar ca acum am ceva mai mult bun simt. Si, poate, nu mai am pretexte sa ma bag in fata. Caci nu ma bagam nici atunci in fata fara sa fiu invitat (recunosc, la un moment dat, prin clasa a XI-a, un tip n-a vrut sa ma lase sa trec in fata lui la doctor; luasem o figura nevinovata, ca asta e, pierd teza, o dau alta data, pana cand o baba impaciuitoare a zis sa intre domnul primul, apoi eu). Nu am facut din astea, dar recunosc ca daca vreun doctor m-ar fi bagat peste rand, nu cred ca as fi refuzat.

Cand a facut Tariceanu ce am facut, ma vedeam pe mine cand eram mic. Si-mi ziceam: oare cati ar face ce a facut el? E revoltator, da, nu trebuie lasati politicienii sa faca asa ceva. Doar ca, romaneste vorbind, sufleteste, ca sa zic asa, 80% dintre cei care stateau la coada ar fi actionat la fel daca ar fi putut. Nu ca ar recunoaste.

Acum vad stirea conform careia Simona Halep a sarit coada la ambasada Chinei. Singura diferenta este ca ea a fost invitata sa faca asta. Ma rog, nu chiar singura ­čÖé

Caci diferentele fata de situatia lui Tariceanu sunt mai multe, insa, nu doar din acest punct de vedere. Sa va explic, asta in cazul in care puteti gandi obiectiv privitor la Halep:

1. Era sapte dimineata, in fata ei erau 20 de oameni. Din ce mi s-a zis, coada acolo merge repede. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile daca venea la 11 si unii oameni erau acolo de la sapte dimineata. Oricat de (vesnic) numero due mondial ar fi fost ea, nu cred ca ar fi lasat-o nimeni sa treaca-n fata.

2. Este o contagiune de grup acolo. Nu cred ca toti erau fani d-ai ei. Mai mult ca sigur nu. Doar ca din grupul ala de 20, vreo 2-3 erau fani, au invitat-o sa treaca, asa cum face orice supus cu imparatul (caci multi, fata de idolii lor, sa comporta ca si cum ei ar fi supusii acelei vede). Alti 2-3 au zis robotic da, iar ceilalti au confirmat prin tacere.
Ce as fi facut eu dac-as fi fost acolo? Pai habar n-am, cred ca as fi tacut. Mai ales ca, repet, acea persoana am inteles ca inseamna maximum 10 minute. Cearta ar fi durat cu siguranta mai mult de zece minute dac-ar fi fost inceputa.

3. Vazand faza asta, cu Simona Halep, imi dau seama, de fapt, ce a pierdut Tariceanu atunci: o baie de multime fabuloasa. Exista posibilitaea, minuscula dar exista, ca unii oameni, fani d-ai sai, sa-l invite sa treaca in fata. Nu neg, poate chiar ar fi facut-o. Dar daca era destept, chiar si-n acea situatie ar fi trebuit sa refuze. Ar fi trebuit sa stea acolo 4 ore, cu cetatenii, sa discute cu ei, sa se pozeze cu ei. Sa cheme 2-3 postaci sa-l filmeze, filmuletele sa se viralizeze. El a ratat sansa asta pentru ca a pierdut de mult timp contactul cu realitatea.

Cat despre Halep, a fost spontana, multumind fanilor sai prin cel mai simplu (si lipsit de costuri) mod: a facut selfie cu ei. Acestia sunt in extaz, ea a primit publicitate gratuita, toata lumea e fericita. Asta inseamna sa ii asculti pe cei platiti sa aiba grija de imaginea ta!

Personal, repet ce am zis la inceput: urasc sa stau la coada! Din acest motiv nu pot da cu pietre in cei care REUSESC sa evite cozi, dar fac urat cand cineva intra in fata mea. Si, recunosc: fac asta din invidie. Am puterea sa recunosc asta. Acum dati cu pietre!

Comments

comments

2 thoughts on “Diferenta dintre Halep si Tariceanu. Urasc sa stau la coada.

  1. De stat la coada e trist ca-ti irosesti viata. Dar mai trist sunt aia care se baga de obicei in fata cozii ca ei sunt ‘jmekeri’ si se cred ‘buricul pamantului’ ! Asta e sistemul si mentalitatea in care traim !

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !