Dhoom 3: Lovitura

Cum v-ar suna o combinatie intre Now you see me, The Prestige si Fast and Furios (cu amendamentul ca „piesa de rezistenta” aici este motocicleta si nu masina). O combinatie a acestor filme, condimentate cu inserturi muzicale specific filmelor indiene si cu efecte vizuale absolut superbe, gasim in Dhoom 3: Lovitura.

Fata de celelalte 2 filme ale francizei, unde accentul era pus pe urmaririle cu motociclete, de aceasta data in prim plan se afla … magia. Povestea, pe scurt, este aparent simpla: Sahir si Samar doresc sa se razbune pe o banca din Chicago. Aceast il evacuase pe tatal lor cu multi ani inainte, motiv pentru care acesta isi pusese capat zilelor. Razbunarea este insa una speciala: banca era jefuita in mod constant, de fiecare data faptuitorii lasand mesajul: bancherii vor arde in iad, adica ultimele cuvinte spuse de tatal lor inainte sa se sinucida. Pentru a-i prinde, politia din Chicago cheama, in disperare de cauza, doi politisti tocmai din India.

Vor reusi ei sa impiedice pe cei 2 frati sa-si continue razbunarea?

Acum, tot pe scurt, 7 lucruri interesante despre Dhoom 3: Lovitura:

1. Dhoom 3: Lovitura este filmat in intregime in Chicago, acesta fiind un trend in NOUA cinematografie indiana.

2. Vizual, filmul sta foarte bine, scenele de magie ale Circului Indian sunt absolut superbe. Despre acele scene de magie as putea spune ca, vizual, sunt peste cele vazute in filmele americane mentionate anterior (poate in variantele americane ne era pusa mai mult mintea la contributie; in Dhoom 3: Lovitura suntem invitati doar sa ne bucuram de spectacol).

3. Sonor stam la fel de bine. Va si demonstrez acest lucru printr-un clip (de unde va veti face o idee si in legatura cu ce ziceam la punctul anterior):

Despre inserturile muzicale ramane cum am stabilit: nu mai sunt cate erau pe vremuri, iar ele sunt mult mai bine integrate in film. Pana si ne-fanii muzicii indiene recunosc, cu jumatate de gura, ca ele „par utile”.

4. O chestie interesanta: Dhoom 3: Lovitura este un film de actiune la care nu curge nicio picatura de sange. Nu vreau sa fac spoiler, nu dau nimic din casa, insa este un lucru care, din punctul meu de vedere, creste valoarea filmului. Inca din start cei 2 frati gandesc o razbunare nu pe oameni (nu-si propun sa omoare pe nimeni), ci una pe institutia bancara. Hai s-o numim razbunare institutionala.

5. Finalul filmului Dhoom 3: Lovitura este absolut fabulos: spectaculos, demn, deloc lacrimogen si, poate cel mai important, SURPRINZATOR! Un final care-ti ramane intiparit in minte.

6. Per total, Dhoom 3: Lovitura este un film de actiune foarte bun, care preia cate putin din cateva filme americane cunoscute, dar care combina toate elementele intr-un mix cu adevarat agreabil. Nu-ti dai seama cand trec cele 176 de minute si savurezi fiecare minut, fiecare secunda, pana cand trece si genericul. Inspirati si cei de la cinematograf, care au lasat lumina stinsa pana dupa generic. Muzica era atat de frumoasa si noi, publicul, atat de cuprinsi de farmecul filmului, incat oricum nu doream sa ne ridicam. La final s-au auzit aplauzele pe care mi le dorisem mult si ieri. De data asta lumea nu s-a mai putut abtine. Sa aplaudam filmele care merita aplaudate.

Alaturi de Ioana Dobre, una dintre castigatoarele maratonului meu de articole indiene, la vizionarea de presa a filmului Dhoom 3: Lovitura

7. In final, sa va mai zic despre „noua” cinematografie indiana. Unii sustin ca vechile filme indiene, difuzate la noi de alde National TV, ar face de fapt rau actualei cinematografii indiene, pentru ca gonesc multi posibili fani. Sunt atatia care vad noile filme ale cinematografiei indiene si exclama SUNT DIFERITE DE CE STIAM EU. Cat se poate de adevarat.

Dhoom 3: Lovitura este incepand de astazi in cinematografe, fiind adus in Romania de BML Movie Entertainment. Felicitari cinematografelor care au in programul lor acest film: in Bucuresti ruleaza in CinemaCity (Sun Plaza si Afi Cotroceni), Grand Cinema Digiplex si Cinemateca Union. In provincie va rula in: Arad(Cinema City Atrium + Galleria), Cluj Napoca(Cinema City Iulius + Cinema Florin Piersic), Braila(Cinema City), Buzau(Cinema Dacia), Tg. Jiu(Cinema Sergiu Nicolaescu), Tg Mures(Cinema City + Cinema Arta), Craiova(Cinema Patria), Rm. Valcea(Cinema Ostroveni), Ploiesti(Cinema City + Cinema Premiera). Salutari INDIENE tuturor!

ps: Am uitat sa va zic ceva important despre Dhoom 3: Lovitura: il veti vedea pe Aahmir Kahn jucand extraordinar. Daca zic mai mult devine spoiler, daca nu este deja…

Comments

comments

5 thoughts on “Dhoom 3: Lovitura

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !