Detectiv prin Orient Express

Detectiv prin Orient Express

 

 

Avusesem mai demult o discutie cu un amic legata de trenuri. De ce un bilet de tren a ajuns mai scump decat unul de avion? De ce ajunge mai ieftin drumul cu masina? De ce trenurile au ajuns sa faca mai mult decat masinile pe anumite trasee?

Discutia a deraiat, ca sa folosim un termen din domeniu, catre celebrul tren Orient Express. Discutia a avut loc acum vreo 4 an, pe atunci nu stiam mare lucru (in afara de literatura din jurul acestui tren). Din ce observ eu, trenul Orient Express are, acum, o ruta mult scurtata. In fond, de ce ai vrea sa faci zile intregi de la Paris la Instanbul cand poti strabate aceeasi distanta in cateva ore cu avionul?

Trenul Orient Express a inspirat-o pe celebra scriitoare Agatha Christie, aceasta din urma scriind celebra carte Crima din Orient Express.

Trenul Orient Express se gaseste, mai nou, si sub forma unui Escape Room. Nu, Escape Room-ul nu se afla la Gara de Nord, insa gara nu se afla foarte departe de locatie (Locatia exacta este Strada Sevastopol nr 6). Cei care detin Camera Orient Express sunt cei de la Entrapment. Oficial, camera poarta numele The Poirot Investigation (da, celebrul personaj al Agathei Christie). Descrierea oficiala de pe site este urmatoarea:

Entrapment Orient Express

Hercule Poirot, detectivul briliant, s-a imbarcat in faimosul tren „Orient Express” in Istanbul indreptandu-se catre Calais, unde avea o problema urgenta de rezolvat.
Cand trenul a ajuns in Bucuresti, conductorul a inceput verificarea de rutina. Ajungand in compartimentul lui Poirot, toate lucrurile sale pareau sa fie la locul lor, dar el nu era…
Pentru prima data, in loc de investigarea cazurilor si rezolvarea misterelor, Poirot se afla in ipostaza opusa, fiind declarat o persoana disparuta. Poirot a fost vazut ultima data de catre conductor purtand o discutie aprinsa cu 3 domni.
Crezi ca ne poti ajuta sa descoperim ce s-a intamplat cu Poirot?
Exista o singura modalitate: sa te imbarci la bordul Orient Express, sa investighezi cazul si sa faci lumina, prin a descoperi ce s-a intamplat cu Poirot.

Orient Express Entrapment

Am fost in aceasta camera, despre ea spun doar 5 idei, indeajuns de multe incat sa va incit s-o vizitati, fara, insa, a face spoiler. Asadar:

  1. Camera este foarte grea. Puzzle-urile sunt grele, multe si necesita mult timp. Putine echipe au iesit de acolo in mai putin de 60 de minute, recordul fiind 50 de minute (oricum, mai mult de 3 echipe n-au iesit). E o camera pentru cei experimentati, dar si acestia trebuie sa se miste foarte repede. Personal, as face camera de 90 de minute, pentru a te bucura la maxim de ea.
  2. Noi am fost 6 in camera, insa n-am reusit sa evadam. Nici nu stiu ce sfat sa va dau, unii colegi au spus ca am fost, parca, prea multi. Daca eram prea putini si nu ieseam am fi dat vina pe numarul mic de membri.
  3. Decorul te introduce foarte bine in atmosfera, te simti cu adevarat intr-o cuseta de tren. Avand in vedere spatiul avut la dispozitie, organizatorii merita felicitati pentru ce au facut.
  4. Este un sistem interesant la indicii: ai dreptul la 2 indicii gratuite, putand primi alte 2 indicii contra cost (5 lei indiciul). Este exact situatia multor jocuri online: le poti juca gratis, dar cei care platesc au avantaje certe in joc. As fi curios cate echipe apeleaza la acele indicii suplimentare.
  5. Despre experienta noastra acolo a scris deja Ramona. Echipa completa o vedeti in poza de mai jos. Eu mai trebuie sa spun doar ca finalul este fabulos. Noi nu ajunsesem la el, dar ni l-au aratat organizatorii.

Echipa Bloggerilor Orient Express

Daca vrei sa fii detectiv prin Orient Express, da o fuga pe Strada Sevastopol la Escape Room-ul celor de la Entrapment. Vor deschide cat de curand si a doua camera, sper eu la fel de spectaculoasa.

Comments

comments

3 thoughts on “Detectiv prin Orient Express

  1. Pingback: The Poirot Investigation
  2. Pingback: Escape Room 11 ENTRAPMENT - Morosanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !