Detalii importante

Detalii importante

 

 

O discutie fictiva, care cu siguranta a avut loc, intr-o forma sau alta:

– Ce avem de facut?

– Pai fundatia e turnata, finisam, zugravim, facem instalatia electrica.

– Si termopane?

– Si alea, bineinteles.

Certificat energetic?

– Da, si din ala. Normal ca si din ala.

– Dar nu mai bun e un audit energetic?

– Pai nu-i tot aia?

– Deloc. Certificatul e ca un diagnostic, auditul este atat diagnosticul, cat si tratamentul.

– Cum zici tu…

– Nu cum zic eu, asa e. Mai intereseaza-te. Detaliile estetice sunt mai putin importante.

– Nevasta-mea ma bate la cap ce culoare sa vopsesc peretii, trebuie sa ma gandesc la ce mobila cumpar. Da-le incolo de certificate. Serios.

– La consumul tau nu te gandesti? C-ai putea face o economie serioasa? Sau crezi ca astea sunt doar hartii pe care ti le cer unii si pe care doar trebuie sa le ai?

– Nu stiu despre ce vorbesti. Poti avea dreptate, dar am altele pe cap …

Cati dintre noi nu gandesc asa? Unii sunt ecologisti, poate chiar au iesit in strada pentru Uniti salvam, bravo lor, insa s-au interesat vreodata de consumul de energie al locuintei ori al biroului? Nu, nu e important. Nu te poti bate cu pumnul in piept ca ai facut asta. Insa este o solutie mult mai buna si mai eficienta. Pana la a salva Rosia Montana, o localitate departata, nu mai bine te-ai ingriji de localitatea in care traiesti tu? De casa, de biroul tau, de aproape tau imediat?

Certificat energetic

Sunt cateva detalii importante pe care totii le ignoram. Culoarea mobilei ori culoarea vopselei de pe pereti sunt oricand probleme mai importante. Alea se vad, pe alea le barfeste lumea. In fond, nu d-aia ne-am mutat la casa nou?

Iar acest exemplu nu este singurul. Pot fi date N alte exemple de detalii importante ce-s ignorate cu buna stiinta. Pacat. Putina atentie nu strica. Zic. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

 

Comments

comments

One thought on “Detalii importante

  1. Daca sunt oameni pentru care o diferenta mica de bani nu e o problema, poate nu se intereseaza de cerificatele energetice. Insa multi dintre noi cred ca o facem, e bine sa ne asiguram ca avem un consum mediu si suficient pentru ceea ce ne trebuie.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !