Despre oameni si melci

Despre oameni si melci este un film romanesc. Nu este atat de cunoscut pe cat ar merita . Daca spui American Pie, Scary Movie ori Expendables, toata lumea stie. Despre oameni si melci e ceva … ciudat! Ce mai e si asta?

Desi incasarile sunt incurajatoare, nu vor fi depasite niciodata incasarile Avatarului, cea mai bine ambalata aberatie 3d din istoria cinematografiei. NU ma refer la miliardul de dolari incasat per total, in toata lumea, ci la incasarile din tara noastra.

Acum cate ceva legat de film. Nu-s bun la recenzii, Simona si Angela au cuvantul . Eu spun doar impresiile mele despre film. Si desi ele poate au vazut mai multe filme si sunt mai in domeniu, eu cred ca am vazut totusi mai multe filme romanesti. Aici stau mai bine ca ele (si imi si plac mai mult).

Asadar, spun din start ca filmul a fost o surpriza placuta. Si asta din 3 motive:

  1. Nu stiam niciun film de Tudor Giurgiu. Aflu acum ca a facut si LEGATURI BOLNAVICIOASE. Ala e un film slab, si pe langa faptul ca e slab, e si stricat de Tudor Chirila, unul din cei mai enervanti actori romani existenti. Stiti voi, cel care in orice film ar juca URLA. El nu vorbeste, el urla. Ma rog, asta cand nu canta, ca atunci pare ca plange.

  2. Era Monica Barladeanu actrita principala. Ea arata bine, pare desteapta, dar dupa Francesca nu prea aveam asteptari de la ea.

Singurul lucru imbucurator era titlul, care ma ducea cu gandul la filmul din 95, Senatorul Melcilor, cu acelasi Dorel Visan (ala era produs de Mircea Daneliuc). Foarte bun si ala.

Legat de asemanarile dintre cele 2 filme, nu m-a lamurit nimeni in ce masura filmul cel nou s-a inspirat din cel vechi. Dupa mine e clar ca au ceva legatura, fie si o inspiratie involuntara. La dracu’, tot melcii? Mai lipsea sa bage replica „Fi-r-ati ai dracu cu melcii vostri” … Si tot Dorel Visan? Pacat ca n-am avut ocazia sa pun intrebari producatorilor (cum ar fi fost normal la o noapte alba a filmului romanesc)… Fix asta i-as fi intrebat.

Si inca o nelamurire: cat de adevarat este filmul? Tocmai am scris la Aura un articol despre asta . Adica nu faza cu sperma, aia e clar inventie. Dar faza ca au vrut s-o cumpere niste francezi, faza cu melcii … Nu stiu, eram doar curios…

Oricum, Dorel Visan joaca magistral. I se potrivesc astfel de roluri … Bun actor.

A, si inca ceva: oare daca acest film ar fi fost regizat de Sergiu Nicolaiescu, ar fi avut parte de aceleasi critici pozitive? Mie-mi pare ca din oficiu un film de SN este criticat. Asta desi (dati cu pietre, dragi cinefili) mie mi-au placut multe filme d-ale lui, inclusiv „kitch-urile” Poker 1 si Ultimul Corupt din Romania. Nu zic ca e cel mai mare si mai tare, cum se crede el, dar parca prea e criticat si subestimat . Parerea mea.

Gata, ca iar scrisai mult (si inutil). Si in loc sa scriu strict despre oameni si melci, iar ma luai cu altele !

Salutari CINEFILE tuturor!

ps: Astept sa-mi spuneti daca ati vazut si voi DESPRE OAMENI SI MELCI si ce parere aveti despre el ­čÖé

ps: Despre oameni si melci … la cinema pro , toata sala rade … de vis !

Comments

comments

3 thoughts on “Despre oameni si melci

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !