De la altii: Despre corturi. Stiati ca?

Despre corturi. Stiati ca?

 

Astazi va voi prezenta niste curiozitati despre un obiect la care probabil ca nici nu va ganditi prea des, desi il folositi. Ma refer la cort, un obiect folosit si intalnit peste tot dar a carui istorie nu o prea cunoastem. Mai jos am facut o lista cu lucruri interesante despre corturi.

Corturi

Stiati ca?

 • Corturile au fost folosite incepand cu perioada timpurie a Epocii de Fier? Sunt mentionate chiar si in Biblie iar romanii foloseau corturi din piele, mai ales in timpul actiunilor militare.
 • Primele corturi au fost realizate din piele de mamut deoarece era atat rezistenta cat si destul de groasa incat sa mentina caldura inauntru?
 • Incepand cu Primul Razboi Mondial s-au creat structuri mai mari si incapatoare, pentru a depozita armamentul, munitia, utilajele de razboi, mancarea sau pentru a adaposti ranitii si personalul medical voluntar?
 • Corturile sunt folosite ca locuinta, provizorie sau permanenta, de catre nomazii din Mongolia, Tibet si bastinasii americani, de catre turistii din zonele montane care campeaza sau de catre victimele vreunui dezastru?
 • Mai nou, posibilitatea utilizarii unui cort a evoluat? Pentru depozitarea materialelor sau a utilajelor foarte mari se folosesc corturi industriale. Pentru protectia si depozitarea masinii, exista corturi care functioneaza precum garajele. De asemenea, exista si corturi special concepute pentru evenimente, pentru nunti sau alte ocazii care imbina eleganta cu aspectul practic. In plus, intalnim si corturi pentru acoperirea terenurilor de sport, care permit continuarea activitatilor sportive chiar si la temperaturi scazute.
 • Materialul din care este conceput un cort depinde, incepand de la bumbac cu parafina, pana la nylon, polyester, PVC etc a carui impermeabilitate e asigurata de impregnare cu silicon sau un strat de poliuretan?

Despre corturi

 • Acoperirea cu prelate din PVC asigura protectie impotriva apei, a razelor UV, a algelor si ciupercilor si se curata si mai usor?
 • Corturile industriale sunt mult mai prietenoase cu mediul spre deosebire de cladirile fixe, din beton, sunt relocabile si ofera un spatiu excelent pentru orice tip de afacere?
 • In insulele Bermude traditia nuntilor la cort este din ce in ce mai raspandita? Mirii prefera o petrecere in natura, in locul unei cladiri in oras, in mijlocul aglomeratiei.
 • Corturile se regasesc si in gradini fastuoase sub forma pavilioanelor care pot fi decorate dupa placerea proprietarului?
 • In Romania poti sa gasesti corturi industriale, pentru evenimente, acoperisuri pentru terenuri de sport sau corturi de depozitare de calitate la Damini.ro, o firma din Maramures?

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !