Despre agentia de traduceri Swiss Solutions

Despre agentia de traduceri Swiss Solutions

 

 

 

Nu-mi amintesc cand am avut nevoie ultima oara de o traducere. Personal, nu stiu daca am apelat la vreun traducator oficial de mai mult de 5 ori, insa cunosc foarte multe persoane care au fost extrem de nemultumiti de serviciile diversilor traducatori aparuti peste noapte.

Cineva se plangea ca i s-au gresit date esentiale din actele personale (data nasterii parca); altcineva a fost facut doamna ori domnisoara in loc de domn; un amic a observat vreo 2 virgule intre subiect si predicat in niste acte pe care trebuia sa le duca la o institutie de invatamant superior. Si, nu stiu cum sa va explic, insa regulile gramaticale de baza sunt aceleasi peste tot. Virgula intre subiect si predicat nu se pune in absolut nicio limba de pe acest pamant, oricat de mult vi s-ar parea ca este ea folosita (si chiar este) pe la noi.

Sa va zic, insa, partea care ma vizeaza in mod direct: acum 1 an si ceva o amica ma intreba daca stiu vreun traducator BUN. Am dat din umeri, spunand ca nu am de unde sa cunosc asa ceva. Nu doar ca nu stiam vreun traducator bun, dar nu stiam vreun traducator de niciun fel pe limba ceruta de acea amica (era vorba de portugheza). In afara de rezultatele cautarilor google, accesibile tuturor, nu aveam habar de altceva.

Problema pe care mi-am pus-o atunci a fost, insa, alta: cum putem afla, in mod obiectiv, care firma de traduceri este mai buna? Ma gandeam daca exista vreun top oficial al firmelor de traduceri din Romania si daca da, unde il pot vedea si eu.

Raspunsul la aceasta intrebare mi-a venit la 1 an dupa ce mi-am pus prima oara aceasta problema. Intamplator, la agentia in cauza lucreaza o persoana pe care chiar o cunosc, asa ca pot spune ca ma bucur de 2 ori pentru reusita lor: atat pentru ca o firma din Romania se afla in acel top, cat si pentru ca o amica de-a mea lucreaza acolo. Va redau in continuare comunicatul de presa, urmand ca apoi sa va spun cum am vizitat eu sediul acelei firme si despre ce amica este vorba. Asadar:

Swiss Solutions Traduceri poveste

 

Agentia de traduceri Swiss Solutions face parte din Topul celor mai importanti 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est. Clasamentul este realizat anual de Common Sense Advisory si cuprinde informatii despre 18.500 furnizori de traduceri si software-uri pentru traduceri, din 137 de tari.

Anul acesta, Agentia de traduceri Swiss Solutions a fost listata in Top 20 – cei mai importanti furnizori de traduceri, alaturi de alte companii de prestigiu din Europa de Est. Cu scopul de a monitoriza piata traducerilor, Common Sense Advisory (CSA), cu sediul central in Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii, realizeaza anual un top al companiilor care furnizeaza servicii de traduceri. Swiss Solutions din Romania a intrat in acest clasament cu o cifra de afaceri de 1,79 milioane de dolari.

Topul din acest an cuprinde o privire de ansamblu asupra distributiei de servicii de traduceri si conexe acestora, o analiza a performantei financiare a celor mai vizibile companii din lume si o lista a furnizorilor de top, atat la nivel global, cat si regional. Raportul analizeaza piata traducerilor incepand cu ianuarie 2015 pana in decembrie 2015. Conform acestuia, industria traducerilor aduce venituri de peste 40 de miliarde de dolari in fiecare an.

„Am fondat compania in anul 2004, alaturi de sotia mea. Am pornit de la doua principii relativ simple: oferirea unor servicii calitative si crearea unor relatii bazate pe comunicare si transparenta cu clientii nostri. Am evoluat pas cu pas, cu fiecare client si proiect, incercand sa fim intotdeauna la zi cu tehnologia specifica domeniului nostru si ne-am specializat in diverse domenii. Rezultatul este ca astazi avem 45 de angajati, lucram cu majoritatea companiilor de top din Romania, precum si cu mai multe companii la nivel global in sectoarele automotive, banking si medical. Includerea in acest clasament este o confirmare a eforturilor si muncii depuse in acesti 12 ani, dar este si un rezultat care ne provoaca sa fim in fiecare zi mai buni.” – Florin Grünberg, Manager General Swiss Solutions

Florin Grunberg
Florin Grunberg

Despre Companie

 

Swiss Solutions este un important furnizor de servicii de traducere din Romania, cu sediul central in Timisoara si cu alte birouri in Bucuresti si Arad. Din anul 2004Swiss Solutions si-a centrat activitatea pe oferirea de traduceri specializate in peste 80 de limbi, din diverse domenii, cum ar fi automotive, medicina si farmacie, juridic, economic, inginerie, IT si marketing, la un raport excelent pret/timp/performanta.

Traducerile sunt realizate exclusiv cu traducatori nativi, in acest moment echipa fiind formata din peste 3000 de colaboratori la nivel global. Compania ofera, pe langa serviciile de traducere, si servicii de interpretariat, corectura, editare de text, DTP si legalizare a traducerilor.

Incepand cu anul 2015, compania si-a extins operatiunile la nivel international, deschizand un sediu in Frankfurt, Germania. Acest pas a dus la dezvoltarea unor noi relatii de colaborare cu companii din intreaga lume, precum si consolidarea unor relatii mai vechi.

O parte din echipa Swiss Solutions la Expozitia de Automotive GACS Stuttgart 2016
O parte din echipa Swiss Solutions la Expozitia de Automotive GACS Stuttgart 2016

Va zic acum site-ul, swiss-solutions.ro, si pagina lor de facebook, in cazul in care doriti sa-i contactati. Insa nu pot incheia fara sa va povestesc vizita mea in sediul lor din Timisoara.

Asadar, asta primavara eram in Timisoara pentru un frumos festival de teatru (Teszt 2016). Pentru cine nu stie: in cazul festivalurilor de film, proiectii sunt toata ziua, timp de vizitat orasul ai mai putin spre deloc, insa in cazul teatrului lucrurile sunt mai lejere, spectacolele fiind doar seara. Drept urmare, pana pe la 5-6 poti sa te plimbi prin oras.

Si eram eu prin Timisoara, orbecaiam ca de obicei prin oras, cand dau de sediul Swiss Solutions. Bineinteles ca nu acolo doream sa ajung, dar, cumva, ajunsesem acolo. O sun eu pe Minerva (ea este acea amica despre care va vorbeam mai sus, daca vreti sa vedeti ce mai scrie ii puteti vizita si blogul cultural ImperiaCultura.ro) si ii spun ca sunt fix in fata sediului, la care ea imi spune direct sa urc, sa ii vad si eu biroul. Am avut o mica reticenta, fara sa-mi dau seama de ce. Oricum, curios din fire, am acceptat. Intru eu in sediu, sunt indrumat de catre portar spre lift, urc la etajul corespunzator (am uitat care era cu exactitate) si cum intru eu acolo, efectiv in Birourile Swiss Solutions, constat ca toata lumea ma aplauda. Inca n-am aflat de ce, dar lumea de pe-acolo imi spunea ca-s cunoscut de pe profilul Minervei. Totodata, am fost anuntat ca Minerva m-ar fi barfit intr-un mod cat se poate de pozitiv (daca-mi este permisa aceasta exprimare). Din pacate, nu am apucat sa fac si poze. Am dat mana cu toata lumea, am vazut toate birourile, insa am plecat destul de repede. Nu d-alta, dar acolo se muncea, nu puteam intrerupe lucrul pe o perioada atat de lunga.

A iesit un articol prea lung, dar asta e. Altceva despre Swiss Solutions nu mai am de spus, doar ca ii felicit pentru reusita. Iar daca voi avea vreodata nevoie de vreo traducere, la ei voi apela. Pana la proba contrarie, sunt cei mai buni din Romania. Astept sa fiu contrazis in mod oficial, daca va fi cazul. Salutari BLOGOSFERICE tuturor! 🙂

 

Comments

comments

2 thoughts on “Despre agentia de traduceri Swiss Solutions

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !