Descopar muzica prin intermediul filmelor

Descopar muzica prin intermediul filmelor

 

In rezolutiile multor inceputuri de an, imi propuneam sa incep sa merg mai des la concerte. Filme si teatre din belsug, prea multe ar zice unii, dar concerte spre deloc.

Nu stii sa te distrezi, nu simti muzica. Astea sunt printre reprosurile care mi se aduc.

Sountracks Movies
Sursa foto

Acum, ca sa-mi castig antipatia tuturor melomanilor, declar sus si tare ca de multe formatii celebra am aflat datorita filmelor. Serios, exista tehnica asta, a punerii unei melodii deja celebre intr-un film, pe care eu o incurajez, ca asa poate aflu si eu de acele melodii.

Ultimul exemplu este filmul romanesc Minte-ma frumos in Centrul Vechi, unde intalnim 2 hit-uri: Mihail – Ma ucide ea si Delia – Da, mama, sunt beata.

Exista, insa, si melodii facute special pentru anumite filme. Va mai amintiti melodia lui Adele pentru Skyfall?

Nici ultimul James Bond nu se lasa mai prejos in privinta soundtrack-ului:

Acum sa va zic problema mea (melomanii sunt iarasi invitati sa dea cu pietre): de multe ori nu mai imi place vreo alta melodie a cantaretului/formatiei cu pricina. Serios, melodia lui Adele pentru Skyfall e superba, dar nicio alta melodie cantata de Adele nu m-a prins. NICIUNA! Exemple pot continua.

In cinematografia romaneasca imi vine, de fiecare, exemplul melodiei Si caii sunt verzi pe pereti:

Partea amuzanta cu aceasta melodie este ca multi o stiau ca atare, fara sa fi vazut filmul. La mine era invers: eram socat sa vad cat de mult succes are melodia, habar n-aveam ca ruleaza pe radiouri, insa o stiam din film.

Acum, sa va zic o chestie simpatica (astre aliniate, pura coincidenta, ziceti cum vreti): acum cateva zile discutam cu un amic pe tema asta si-i zisesem c-as vrea sa merg sa vad un concert unde sa se puna doar melodii din filme. Sa merg la concert, sa aud doar muzica, dar doar muzica din filme.

De ce zic ca-i o chestie simpatica? Pentru ca dupa fix 2 saptamani aflu ca chiar va exista un astfel de concert. Bilete puteti lua de aici, iar trailerul evenimentului este mai jos:

Cum am aflat eu de acest concert? Pai de pe BlogalInitiative, ca au o campanie tare faina, in care ma provoaca sa spun ce soundtrack de film as vrea sa ascult. Premiul este o invitatie la frumosul concert 🙂

Problema mea este ca mi-e extrem de greu sa aleg. As fi zis melodiile celor 2 James Bond-uri, as zice Godfather, dar, undeva deasupra tuturor este, dupa mine, Zorba Grecul:

Pofta de Grecia (muzica, mancare, bautura) mi-a fost starnita saptamana trecuta de filmul Nunta a la grec 2 si de vizita la restaurantul LNKO.

Emil Calinescu LNKO Nunta a la grec 2

Asadar, descopar muzica prin intermediul filmelor. Nu e chiar o mandrie, dar trebuie sa recunosc asta. Sunt curios cati dintre voi se afla in situatia mea 🙂 Salutari CINEMILE tuturor!

Comments

comments

8 thoughts on “Descopar muzica prin intermediul filmelor

  1. Melodiile românești pe care le-ai dat exemplu au avut suficiente dezbateri în sine. Faptul că mai apar și într-un film nu poate decât să cumuleze efectele, în bine sau în rău. Mă urmăresc anumite melodii din filme, dar trebuie să-mi fi dat o stare anume ca să ajung acasă, să le cercetez. Un exemplu concret- Requiem for a dream.

    1. Requeim for a dream – un film care m-a impresionat, desi despre drogati am o parere ff proasta.M-a impresionat, e bine facut, dar nu pot empatiza cu personajele. Isi merita soarta.

  2. Si totusi, unele filme romanesti doar se folosesc de melodii deja lansate, rareori avand compozitori angajati sa faca o coloana sonora speciala unor momente. D-asta Zimmer este one of the kind 😀

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !