Derapaje de Neil LaBute

Derapaje de Neil LaBute

 

Acum ceva timp discutasem cu un amic despre teatru si stand-up. Din punctul LUI de vedere, al unui om nu prea citit, dar dornic de teatru, teatrul este atunci cand sunt mai multi actori pe scena. Daca e unul singur, e stand-up. I-am spus ca exista TRUPE de stand-up, dar el a replicat foarte calm ca in acele cazuri intra pe rand pe scena.

De la discutia cu acest amic au trecut luni bune. Intre timp, am vazut cateva One-Man Show-uri foarte bune, care, insa, NU intra in categoria stand-up comedy-ului. Stand-up-ul este ceva usor, fara regie, fara decor, doar un nene care preia microfonul si isi spune discursul. Este foarte greu sa faci stand-up, insa este infinit mai greu sa faci teatru.

Un ONE-MAN SHOW bun, de care-mi amintesc cu placere, este Moftul Roman, vazut la Teatrul Mignon

Ati auzit de Neil LaBute? Este cel mai cunoscut scenarist de teatru si film contemporan. Personal, am vazut cateva spectacole, toate lasandu-mi o impresie foarte buna: Niste Fete, Fragil si Imi place cum mirosi. Piesele sale sunt actuale, sunt vii, sunt uneori vulgare, dar sunt, in acelasi timp, pline de invataminte. Mai sunt spectacole dupa piese scrise de Neil LaBute, sper sa le vad anul acesta pe toate.

Neil LaBute

Pe Radu Iacoban l-am vazut in Fragil (tot de Neil LaBute) si O piesa desantata, darsi in cateva filme (Amintiri din Epoca de Aur, de exemplu). Am vazut, de asemenea, si spectacolul regizat de el, In Parc. Impresia a fost mai mult decat buna de fiecare data.

Radu Iacoban in Amintiri din Epoca de Aur

In aceste conditii, cum credeti ca am mers la spectacolul Derapaje de Neil LaBute? Eu as zice ca am mers la sigur, erau TOATE premisele unui spectacol pe placul meu. Si asta s-a si intamplat.

Despre spectacol puteti citi la Ileana Andrei. Personal nu vreau sa dezvalui nimic din el. Farmecul lui este sa va lasati surprinsi. Sa mergeti pentru Radu Iacoban, un actor extrem de talentat, pentru un nou text de Neil LaBute pus in scena si pentru regizoarea Iris Spiridon, printre cele mai tinere regizoare de la Godot (am mai vazut alte 2 spectacole regizate de ea: Crema de zahar ars Azi ii spunem dragoste si Le salon des enfants terribles). Eu am vazut in aceeasi seara 2 spectacole ale ei (Derapaje de Neil LaBute si crema de Zahar ars), ambele facandu-mi seara extrem de placuta.

Radu Iacoban alaturi de Iris Spiridon, la finalul reprezentatiei

Recomand spectacolul Derapaje de Neil LaBute, in regia lui Iris Spiridon, un one-man show extrem de inteligent cu Radu Iacoban intr-o forma de invidiat. Un spectacol agreabil, ce va starni in voi aproape toate starile. Un spectacol pe care l-am vazut in avanpremiera si care, cu siguranta, va creste si va fi mai bun de la reprezentatie la reprezentatie. Salutari DERAPANTE tuturor! 🙂

 

Comments

comments

One thought on “Derapaje de Neil LaBute

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !