Dependent de calculator

Mi s-a zis de atatea ori ca sunt dependent de calculator. Fie in forma asta directa, fie in forma indirecta: DEPENDENT DE INTERNET, DEPENDENT DE MEDIUL VIRTUAL. Sunt oare dependent?

Matematic, pot afla doar reducand la absurd. Doar vazand cum e fara. Rezultatul este unul surprinzator. Din acest motiv viata nu este o ecuatie matematica. Si din acest motiv stiintele sociale nu sunt acelasi lucru cu cele exacte. Viata nu este o stiinta exacta.

Mentionez contextul: Magazinul MediaDot ma pune, in etapa numarul 23 a Super-Blog, sa ma imaginez fara calculator. Provocarea este acceptata cu placere, am mai scris oricum despre asta in diverse forme. Asadar …

Poate parea paradoxal, dar nu perioada in care stau fara calculator ori internet conteaza. O perioada scurta poate cauza stari negative intr-o mai mare masura decat o perioada mai indelungata. V-am bagat in ceata de tot? Pai hai sa va zic.

Eu cand plec la munte ori la mare de obicei o fac fara vreun pc la mine. Laptop nici atat. Mai nou am telefon (e destul de tentant), dar cam atat. Altii iau laptop, il butoneaza toata ziua. Prefer sa nu. E o chestie asumata si nu ma deranjeaza deloc. Nu provoaca reactii adverse.

Cand insa sunt in Bucuresti, in casa mea, in fata pc-ului meu, si vad ca nu merge internetul, simt ca turbez. E o chestie psihica (am zis eu vreodata ca-s om normal?), recunosc. Pur si simplu o zi fara internet a insemnat acum cateva saptamani ceva dramatic. Pur si simplu imi lipsea ceva. Iar asta considerand ca aveam pc functional, ca ma puteam deci juca ori uita la filme. Cum ar fi fara?

DRAMATIC! Oricum inca sufar dupa datele pierdute de pe hard-ul meu cel vechi. Inca sunt in cautare de hard disk-uri la preturi mici, nu d-alta, dar am prea putin spatiu. Sa ma lipsesc DE TOT de hard?! Doamne-fereste!

Tin minte, legat de asta, cursurile de informatica pe care le faceam in clasele I-IV. La inceput calculatoarele erau fara hdd. Bagam doar dischete. Acum Microsoft si Apple ne ofera Cloud Computing. Oare vor sa ne intoarcem in timp, la perioada aia cand nu aveam hdd? Pe bune?!

Altfel, desi n-am un calculator atat de puternic (are vreo 5 ani, si nici atunci nu eram el chiar cel mai bun), incep sa-l apreciez. Observ cat e de rau sa ai un pc/laptop slab, sa ai procesor slab ori putina memorie ram. Poate n-ar strica sa ma uit si la ofertele unor procesoare de ultima generatie . Parca totusi prefer sa merg inainte cu ce am acum.

Si ca sa termin cu ideea de dependent de calculator, inchei cu: sunt dependent de calculator in sens clasic. Nu laptop, nu tableta, nu cine stie ce telefon imens. CALCULATOR! Cu ecran mare. Cu taste pe care sa le simti. Si care sa se auda cand sunt tastate. Alea in care intra praful constant. Dar alea cu care scriu atat de rapid. Pe blog, in word, pe chat. Nu conteaza.

Concluzionez: sunt dependent de calculator, dependent de internet, dependent de mediul virtual. Dependent indeajuns incat sa nu ma simt bine cand nu le am, dar indeajuns de putin incat sa supravietuiesc fara ele chiar si 2 saptamani. Oare cat de dependent de calculator sunt de fapt?

Salutari DEPENDENTE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Dependent de calculator

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !