Democratie fara jigniri

Democratie fara jigniri

 

 

Am urmarit, poate prea mult, discutiile despre Brexit. M-a pasionat subiectul, asa ca l-am urmarit vineri aproape toata ziua. Pe langa asta, am si scris 2 articole (unul aici, unul pe blogul politic). In plus, am mai facut si-un clip, partea neserioasa a acestui Brexit.

Acum, fara sa doresc a-mi spune efectiv parerea (care e mai nuanta, neputand fi vorba aici despre alb si negru), simt nevoia sa ma revolt. Marea problema in TOATA aceasta dezbatere este faptul ca o tabara JIGNESTE.

Exact ce va ziceam nu demult despre batranii Romaniei, ca sunt ai nostri si ca n-ar trebui sa dam cu pietre in ei, zic si despre batranii britanici.

Oricat de mult as respecta opiniile, oricat de mult as respecta pe cei care sustin anumite argumente, NU POT accepta jignire intr-o dezbatere.

Batrani senili, englezii sunt mai prosti decat romanii, neinformati si ingamfati, egoisti, nu se gandesc la viitor ci doar la ei…

Opinii divergente

Fix aceleasi argumente pe care le aud in legatura cu alde Antena 3 ori RTV. Fix aceeasi argumentatie pe care am auzit-o legata de homosexuali (scandalul cu privire la initiativa legislativa semnata de 3 milioane de oameni). Atunci cand argumentele se termina, apar jignirile.

E ok ca oamenii se implica, e ok ca oamenii se informeaza, e ok ca sustin ceva. Problema mea este ca incep sa jigneasca. Si, exact cum am aratat anterior, cum incep sa militeze pentru chestii total neomenesti. Au inceput sa apara persoane care doresc boicotarea produselor britanice. Ei sunt prosti, de ce sa le dau bani?

Respect

Fix aceleasi argumente au fost auzite in cazul protestului pro-Antena 3 (cand s-a pus problema evacuarii), fix aceleasi argumente le-am auzit in 2014, la alegerile prezidentiale. Optiunea politica ori sociala nu mai tine decat de inteligenta, conform unor persoane. Iar aceste persoane sunt din ce in ce mai multe.

Apropo, mai stiti cum se incepuse campania cu Boicotarea produselor care se promoveaza pe Antena 3? E FIX la fel ca acum, cu boicotarea produselor britanice.

Daca imi doresc o democratie fara jigniri, una in care eu sa-mi exprim un punct de vedere fara sa fiu jignit ori catalogat in vreun fel, cer prea multe? Da, fix asta-mi doresc. Pana la alte dorinte, mai elaborate si mai complicate, imi doresc asta. Si, bineinteles, impotriva jignirilor vin cu un citat din partea unui om care a trait foarte mult timp in Marea Britanie. Poate ati auzit de el:

Da, si Ion Ratiu isi dorea o democratie fara jigniri. Si Ion Ratiu ura ideea de unanimitate. O fi fost si el un bosorog senil si egoist care nu se gandea la viitor? O fi fost si el spalat pe creier de presa platita de Moscova? Nu stim toate astea, insa va pot garanta ca daca ar fi trait astazi si ar fi declarat c-a votat pro-Brexit, fix asa ar fi fost facut de marii aparatori ai democratiei. Pentru ca, nu-i asa, cine nu e cu noi e impotriva noastra, zicala pe care o avem de la unul dintre cei mai democratici lideri politici din istorie: Stalin. Salutari DEMOCRATICE tuturor si voi mai reveni asupra acestui subiect!

Comments

comments

One thought on “Democratie fara jigniri

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !