Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau

Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau

 

 

Acest articol porneste de la 3 premise:

1. Horror-urile nu sunt genul meu, insa nu pentru ca sunt o persoana fricoasa. Unii spun ca poate din acest motiv nu-mi plac: nu reusesc sa ma miste in vreun fel din scaun. De multe ori scenele care ar trebui sa ma ingrozeasca de fapt ma distreaza, cum a fost cazul filmelor Mama si Evil Dead (ambele ironizate foarte misto in Scary Movie 5).

2. Nu sunt o persoana religioasa, asa ca filmele care depasesc un anumit prag de religiozitate imi displac. Pragul ala este unul pur subiectiv, nu pot sa-l definesc cu exacitate. Din acest motiv, filmele cu exorcizari nu au fost niciodata printre favoritele mele.

3. Pentru mine conteaza foarte mult conditiile in care vad un film: ora, locatia, persoanele din jurul meu. Daca toata sala rade, ma face si pe mine sa rad. Daca toata sala plange, s-ar putea sa incep si eu sa plang… Sa nu mai zic de situatia inversa: vreau sa transmit starea mea de bine si altora. Ma simt bine facand asta.

Avand in vedere aceste aspecte, m-am dus sa vad Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau cu asteptari medii: auzisem ca este un horror bun, ca va fi apreciat de fanii genului, deci nu urma sa vad un film rau. Urma sa vad, doar, un film care in cel mai rau caz ma va lasa rece. La propriu.

Cam asa a si fost. Filmul are un fir logic foarte bun, are suspans, are niste personaje destul de bine construite, insa nu a reusit sa ma sperie absolut deloc. De altfel, de multe ori ma intrebam daca asist la un horror sau cumva am gresit sala. Orice film cu exorcizari este horror? Sau notiunea de horror este una pur comerciala?

Se refera la spectatori sau la producatori?

Unii cica ar fi ingroziti de faptul ca filmul s-ar baza pe fapte reale. Pana si acest aspect ma lasa rece. Vazusem mai demult o poza (pe care, serios, n-o mai gasesc) foarte elocventa: cica un regizor se gandea cum sa faca filmul si mai inspaimantator. Ii vine intr-un final ideea: scrie la sfarsit „bazat pe fapte reale”. Indiferent care e procentul de adevar din poveste (la final, ca de obicei, ni se spune ce s-a intamplat ulterior cu personajele), pe mine ma lasa rece toata ideea. Reactia mea este ceva de genul:

Despre Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau au mai scris Ioana, Angela si Malaezu.

Per total, Deliever Us From Evil – …si ne izbaveste de cel rau este un film bun, care tine in priza aproape 2 ore. Nu isi merita numele de horror, acesta fiind, dupa mine, cel mai mare defect al sau. Este, de fapt, un thriller cu exorcizare destul de bine realizat, care se lauda ca s-ar baza pe fapte reale. Merita sa-i dati o sansa 🙂 Daca va veti speria foarte mult inseamna ca sunteti prea sensibili ori is eu prea … greu de speriat 🙂

Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau este deja in cinematografe, fiind adus in Romania de InterCom Film. Vizionare placuta si salutari INFRICOSATOARE tuturor! 🙂

One thought on “Deliever Us From Evil – … si ne izbaveste de cel rau

  1. Pingback: Cinefil - MacBeth - Andrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !