Decalogul tranzactionarilor

Ca viitor investitor trebuie sa fi constient ca analiza tehnica si cea fundamentala nu sunt lucrurile suficiente pentru a castiga bani pe pietele financiare. Importante sunt managementul capitalului propriu si psihologia pietelor. Implicarea personala este de 99,9 % atunci cand hotarasti sa investesti intr-o piesa libera. Teletrade este brokerul care pune pret pe ceea ce iti doresti iar daca tu stii ce vrei si ai un tel pana la atingerea telulilor personale in lumea investitilor sunt doar cativa pasi. Alege sa urmezi pasii, sa te uiti intotdeauna inainte si telul tau va fi indeplinit.

1. Deschideti tranzactii in directia trendului.

Regula este regula si nu  trebuie incalcata niciodata chiar daca castigi din prima. Daca tranzactionati impotriva trendului, probabilitatile nu sunt de partea dumneavoastra.

2. Respectati-va planul de tranzactionare.

Trebuie sa dezvoltati un plan de tranzactionare pe care sa il respectati cu strictete, indiferent de conditiile pietei. Regulile respectate cu strictete va vor ajuta sa eliminati emotii precum speranta sau lacomia dar va aduc si succes.

3. Nu investiti tot capitalul intr-o singura tranzactie.

Un procent intre 10% si 30% ar trebui sa fie suficient pentru un singur ordin si nu va avantati sa investiti sume mari la inceput. Nu ai de unde sa stii daca pierzi sau castigi. Daca investesti putin nu ai dupa ce sa plangi.

4. Nu modificati nivelul ordinului stop loss in speranta ca preturile se vor intoarce.

Aceasta emotie va va face sa pierdeti bani si ar trebui eliminata.

5. Minimizati pierderile. Pe de alta parte, nu trebuie sa va fie frica de pierderi.

Fac parte din procesul de investitie, care este un joc de probabilitati.Minimalizeaza pierderile si fiecare pierdere ia-o ca pe un pas spre succes.

6. Sa nu iti  fie frica sa castigi bani.

Pastrati tranzactiile castigatoare cat mai mult timp posibil. Amintiti-va ca inainte de a initia o tranzactie trebuie sa va setati o tinta de profit si sa creati o strategie.

7. Nu cautati sa fiti activ in piata in permanenta.

Daca observati ca nu se intampla nimic, cel mai bine e sa asteptati noi oportunitati

8. Intotdeauna incercati sa evaluati cat puteti castiga in raport cu cat puteti pierde.

Incercati sa pastrati un raport de minim 3 la 1.

9. Tineti un jurnal cu toate tranzactiile si strategiile folosite

Analizati atat tranzactiile castigatoare cat si cele necastigatoare. Procedand astfel nu numai ca veti intelege greselile pe care le faceti, dar veti intelege si ce emotii va incearca in momentul in care tranzactionati.

10. Nu investiti in grupuri.

Cu cat opiniile sunt mai multe, cu cat ne confruntam cu mai multe emotii. Analistii nu sunt buni atunci cand vrei sa investesti ci dupa ce ai investit pentru a discuta strategia pe care ai utilizat-o. Teletrade este brokerul care tine de aceste reguli cand efectueaza o tranzactie iar tu ca investitor poti sa iei aceste reguli ca un decalog.

Comments

comments