Dead man Down – Gustul razbunarii

Acum voi fi mai scurt ca de obicei, motivul fiind lipsa de timp. Asadar, incepand de ieri in cinematografele romanesti ruleaza Dead Man Down – Gustul Razbunarii. Daca de obicei traducerile imi displaceau, de data asta traducerea romaneasca imi pare potrivita (desi as zice ca era de ajuns si titlul original).

Povestea filmului este despre razbunare si sentimentul de eliberare pe care ar trebui sa ti-o dea ea. Victor si-a pierdut intreaga familie din cauza unui temut mafiot din New York, iar Beatrice a avut un accident grav de masina care a uratit-o pe viata. Cei 2 se vor intalni si vor colabora pentru a-si duce la bun sfarsit planul.

Ce este de remarcat este distributia: Victor – Colin Farrell, Beatrice – Noomi Rapace iar regia este semnata de Niels Arden Oplev (regizorul trilogiei Millenium – versiunea suedeza, filme in care Noomi a jucat rolul lui Lisbeth Salander). Poate din acest motiv filmul pare mai putin previzibil si nitel diferit fata de altele. Iar conform spuselor lui Colin Farrell, acesta este rolul cel mai complex pe care l-a jucat. Nu stiu daca asa e, dar oricum e printre cele mai bune roluri pe care le face.

Un ultim aspect de remarcat este durata. La multe filme 2 ore (ori mai mult) par o vesnicie. La acest film timpul trece normal, nici nu te oboseste, nici nu te plictiseste, totul pare armonizat perfect. De asemenea, oarecum contrar unui thriller, nu contine nici scene ori glume de prost gust, nimic care ar putea goni persoanele mai pudice.

Dead Man Down – Gustul razbunarii este un film bun, bine realizat, dupa vizionarea caruia cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta. Si la care poti merge linistit cu prietena, nu te va injura nici ea pentru alegerea facuta. Pacat ca este nitel in umbra altor filme care s-au lansat sau care se vor lansa zilele astea. Este distribuit de Hollywood Multiplex Operations.

Salutari CINEFILE si RAZBUNATOARE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Dead man Down – Gustul razbunarii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !