De veghe in lanul de ocara

De veghe in lanul de ocara

 

John Lennon a spus o vorba celebra, care circula pe Facebook, asa ca aproape sigur ati auzit-o, si care imi place foarte mult: Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri. Fara a ne gandi la lucruri sinistre, citatul acesta mi se pare ca se potriveste cel mai bine ideii pe care se bazeaza piesa De veghe in lanul de ocara care se joaca la Godot Café-Teatru: un spectacol despre punerea in scena a unui spectacol, asa cum sugereaza si descrierea oficiala a piesei, care m-a intrigat si m-a facut sa vreau sa o vad:

De veghe in lanul de ocara POSTER

De veghe in lanul de ocara” este o adaptare dupa o adaptare la viata. O poveste adevarata, povestea noastra. Doi oameni, intamplator actori, incearca sa faca ceva, intamplator un spectacol. Dar pentru ca nimic nu e intamplator, dintr-un spectacol iese un alt spectacol. Ca-n viata. Cand dintr-o iubire iese o alta iubire, dintr-o floare o alta floare.

Asadar, desi aveam alte planuri, vineri seara am lasat viata sa mi se intample si m-am dus, neplanificat, la teatru. Si bine am facut, pentru ca, intamplator sau nu, m-am distrat copios. Am plecat totusi cu impresia ca nu a fost rodul unei intamplari, ci a unei pregatiri riguroase a doi actori, in acelasi timp producatori si regizori, tineri si pentru mine necunoscuti, care au jucat/produs/regizat impecabil o piesa ce mi s-a parut extrem de naturala, amuzanta, imprevizibila si cu stropul necesar de seriozitate care m-a facut nu doar sa rad, ci si sa ma gandesc ca exact atunci cand nimic nu pare sa functioneze, s-ar putea sa fii pe drumul cel bun.

Misa Serban si Alex Unguru joaca rolurile Misei Serban si al lui Alex Unguru, doi tineri actori care pregatesc un spectacol de teatru pe care urmeaza sa il joace pe scena de la Godot, o piesa despre un frate si o sora care si-au pierdut parintii si, pentru a face fata durerii, dau in fiecare zi cate un spectacol. Numai ca a pune in scena un spectacol e mult mai greu decat pare, iar acesta e prilejul perfect pentru o ora Si 30 de minute in care ii vedem pe cei doi repetand scene din piesa pe care o pregatesc, incercand sa intre in rolul personajelor, stergand podeaua si aranjand si rearanjand scaune, vorbind la telefon, facandu-si confesiuni despre vietile lor amoroase, rememorand intamplari haioase de la auditii, certandu-se, impacandu-se, rezolvand problemele care apar in privinta piesei, esuand si reusind sa tina captivata o sala plina cu o poveste despre ceea ce a parut a fi viata lor, aia reala pe care rar o vedem pusa in scena.

De straja stam pe campul liber unde una sadim Si alta culegem.

Nu dormim, nu visam, stam drepti Si pandim.

Doar-doar intr-o zi ocara se va lasa grea la pamant Si florile vor rasari uSoare.

Mi s-a parut un spectacol foarte bun. De vazut!

Selfie facut inainte de spectacol
Selfie facut inainte de spectacol

Articolul despre spectacolul De veghe in lanul de ocara a fost scris de Loredana Costina. Ea scrie pe blogul personal loredanacostina.ro, dar din cand in cand scrie si pe Cinemil.RO. Altfel, confirm spusele Loredanei: un spectacol bun, o surpriza placuta. Totusi, pentru mine nu e prima oara cand ii vad pe cei 2 pe scena. I-am mai vazut in Doi si un tulnik, un spectacol extrem de ROMANESC care se joaca tot la Godot. Le recomand, de altfel, pe amandoua, ca de altfel si pe cei doi talentati actori. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “De veghe in lanul de ocara

  1. Pingback: De veghe in lanul de ocaraBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !