De la altii: vopsea lavabila de interior

Vopsea lavabila de interior

 

Conteaza daca aleg o vopsea de interior pentru exteriorul casei? Dar invers?

Raspuns: Da.

Sa detaliem… Vopselele de interior si de exterior au proprietati diferite. Cele de exterior nu sunt neaparat mai rezistente decat cele de interior; in timp ce vopselele de interior sunt concepute pentru a rezista la spalare, curatare si decolorare, cele de exterior sunt facute pentru a rezista intemperiilor vremii, decolorarii si mucegaiului.

Desi atat cele pe baza de apa cat si cele uleioase pot fi folosite atat pentru interior cat si pentru exterior, in functie de proprietati, pentru interioare sunt utilizate preponderent vopselele uleioase.

Vopseaua de interior cat si cea de exterior contine rasini pentru fixarea pigmentului pe suprafata ce trebuie acoperita. Pentru exterior vopseaua trebuie sa fie flexibila, sa se adapteze schimbarilor de temperatura si expunerii la umezeala mai ridicata; trebuie asadar sa fie mai durabila. Pe de alta parte, vopseaua lavabila de interior nu este expusa diferentelor mari de temperatura sau umezelii in exces, prin urmare rasinile folosite pentru fixarea acesteia pe perete pot fi mai rigide, ceea ce face ca vopseaua de interior sa fie mai putin predispusa la uzura si mult mai usor de spalat.

vopsea_lavabila_de_interior1

Intr-o vopsea lavabila de interior sunt prezenti aditivi care o fac mai rezistenta la uzura, la patare, cu o putere mai mare de acoperire si mult mai usor de spalat, in timp ce vopseaua exterioara contine aditivi pentru a o face mai rezistenta la umiditate ridicata cauzata intemperiilor, mai rezistenta la mucegai si decolorare.

Desi multi considera ca vopseaua de exterior ar fi o alegere mai indicata pentru rezultate mai bune pe termen lung, nu este indicata folosirea acesteia pentru suprafete interioare. Mai predispuse la uzura si mai moi, vopselele pentru exterior elimina compusi organici volatili mai multi decat cele pentru interior, nu sunt la fel de rezistente la pete si nu pot fi spalate la fel de usor. In mod egal, vopselele pentru interior nu pot fi folosite pentru proiecte exterioare deoarece sunt mai putin rezistente la umiditate, variatii de temperatura si umiditate si sunt mai predispuse la mucegaire.

Asadar, daca doriti sa schimbati ambientul locuintei, asigurati-va ca va alegeti vopseaua lavabila de interior potrivita, o culoare calma, in ton si cu mobilierul si celelalte elemente, si care sa poata fi usor spalata si curatata de pete.

Poti schimba cu totul infatisarea caminului prin alegerea unei vopsele potrivite. Culoarea aleasa este si ea importanta, conferind un anume stil si facand mediul ambiant sa fie mai placut.

vopsea_lavabila_de_interior2

Indrazniti si alegeti combinatii de culori calde si reci si veti atrage privirea celor ce va vor trece pragul, iar complimentele nu se vor lasa nici ele asteptate!

Culorile calde au, evident, avantajul de a conferi din caldura lor si mediului ambiant. Astfel nuantele de galben, auriu, portocaliu sunt recomandate, in timp ce culorile reci ale vopselei de interior, cele pastelate precum un verde deschis, crem, tonuri de gri, albastru imbunatatesc luminozitatea camerelor si aduc un plus de calm caminului. In momentul in care te decizi sa redecorezi, sa rearanjezi sau sa schimbi mobilierul si se face simtita nevoia si de o noua culoare, trebuie sa te asiguri ca ceea ce vei alege va fi in ton cu mobilierul, ca nu va fi o vopsea de culoare stridenta, care sa oboseasca ochii si se va incadra bine in imaginea de ansamblu pe care o ofera locuinta. Si nu in ultimul rand, alegeti o vopsea lavabila de interior!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !