De la altii: Sugestii in alegerea unui DVR potrivit

Sugestii in alegerea unui DVR potrivit

 

Digital video recorder-ele (DVR-urile) sunt inima sistemelor de securitate. Ele permit urmarirea in timp real a transmisiei oferite de camerele video si stocarea inregistrarilor realizate, pe hard disk-uri de mari capacitati. Daca te pregatesti sa faci trecerea la un nou DVR ori urmeaza sa iti configurezi pentru prima data un astfel de sistem de supraveghere video, pentru locuinta pe care o  detii (sau afacerea administrata), sfaturile de mai jos iti pot fi de folos. Descopera la Ordis dvr 8 canale, unul dintre cele mai populare tipuri de produse din aceasta gama.

DVR

  • Asigura-te ca dvr-ul ales e protejat: foloseste parole, plaseaza dvr-ul intr-o locatie sub cheie. Mai mult de atat, poti cauta anumite carcase ce sa protejeze echipamentul de deteriorare sau accidente variate.
  • Fii sigur ca poti accesa si administra dvr-ul detinut de oriunde, oricand – majoritatea acestor produse (moderne) permit un control complet, de la distanta. Astfel, prin intermediul internetului poti sa urmaresti fluxul video (fie prin telefon, tableta, laptop, etc). Este indicat ca viteza de internet sa fie ridicata, tocmai pentru a asigura o monitorizare optima.
  • Protejeaza-ti investitia de intreruperi sau deteriorari – pentru a-ti pastra in buna stare de functionare dvr-ul, alege folosirea unui UPS corespunzator. Altfel vei fi imun la caderile de curent, la fluctuatii iar dvr-ul (si mai ales hdd-ul) nu va risca sa se strice.
  • Fii pregatit sa iti transferi filmarile – unele dvr-uri permit copierea datelor de pe dvr pe DVD, in retea sau pe un stick usb. Acest lucru reprezinta o metoda buna de backup sau o solutie in cazul in care au loc infractiuni si trebuie demonstrate faptele autoritatilor.
  • Fii sigur ca iti dedici suficient spatiu de stocare a filmarilor – cu cat nevoile tale legate de supravegherea video sunt mai mari, cu atat ai nevoie de un spatiu mai mare. Alege un dvr ce permite unul sau doua hard-disk-uri de mare capacitate. Cauta o varianta care sa depaseasca nevoile tale curente, gandindu-te la ce modificari s-ar putea sa intervina in viitor. In aceasta analiza poti tine cont de criterii precum:

– numarul de zile de inregistrari (ce trebuie stocate)

– numarul de camere

– FPS per camera

– ore pe zi (de inregistrare)

– zile pe saptamana (de inregistrare)

– rezolutia de inregistrare

– compresia video

Mult succes in configurarea unui DVR potrivit si sper ca sugestiile de mai sus iti vor fi de folos!

 

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !