De la altii: Romania Nedescoperita – Atractii Inedite In Apropierea Bucurestiului

Romania Nedescoperita – Atractii Inedite In Apropierea Bucurestiului

 

Daca stai in Bucuresti de cand te stii, atunci, cel mai probabil, esti familiarizat cu escapadele la mare sau la munte, acestea fiind cele mai accesibile destinatii pentru locuitorii capitalei. Dupa o saptamana intreaga de munca, stiu ca singurul lucru pe care vrei sa-l mai faci este sa te urci in masina / tren / autobuz si sa pleci cat mai departe de praful si aglomeratia orasului. Ceea ce multi dintre bucuresteni nu stiu sau nu realizeaza este faptul ca nu trebuie sa calatoreasca prea departe pentru a descoperi oaze de liniste si atractii splendide. Astfel, daca te-ai saturat de “clasicele” drumuri la mare sau la munte si esti in cautarea unor alternative, iata ce destinatii inedite ti-am pregatit. Toate atractiile prezentate sunt situate la maxim 3 ore de mers cu masina de Bucuresti.

  • Pestera Dambovicioara

Aceasta este situata in judetul Arges, foarte aproape de Bran. Astfel, intr-o singura calatorie vei avea ocazia sa vizitezi 2 atractii turistice importante. Pestera se afla in Masivul Piatra Craiul, iar drumul pana la ea este absolut mirific. Vei merge de-a lungul paraului Dambovicioara, printr-un defileu natural deosebit de frumos si vei intalni in drum numeroase repezisuri si mici cascade. Acest drum merge in paralel cu soseaua, astfel ca, daca veti merge cu masina, veti avea si ocazia sa faceti popasuri in diferite zone pline de verdeata. Pestera Dambovicioara are o umiditate moderata si inauntru temperatura este potrivita: 10 – 12 ° C. Este cea mai lunga pestera din zona, traseele sale insumand in total peste 250 de metri si prezinta formatiuni geologice absolut inedite: piele de tigru, laba de urs, cap de sarpe, aripa de acvila etc. Pestera Dambovicioara este situata la 177 km departare de Bucuresti.

Pestera Dambovicioara
Pestera Dambovicioara
  • Cascada Sapte Izvoare

Aceasta minunatie a naturii se afla in judetul Dambovita si este considerata drept sursa cu cea mai pura apa curgatoare din Romania. Izvoarele isi au obarsia intr-un lac subteran situat la o altitudine de peste 1300 de metri. Aceasta cascada uimitoare este inclusa in Parcul Natural Bucegi. Puritatea apei provine si din legende, dar si din faptul ca izvoarele trec intai printr-un zacamant de argint. Acest lucru impiedica dezvoltarea oricaror bacterii. Peisajul situat in jurul Cascadei Sapte Izvoare este de-a dreptul feeric si merita cu siguranta o vizita de una – doua zile. Distanta dintre Bucuresti si Cascada Sapte Izvoare este de 175 km si poate fi parcursa in aproximativ 2 ore si 50 de minute.

Cascada 7 izvoare
Cascada 7 izvoare
  • Muntele de Sare

Aceasta atractie naturala se gaseste in judetul Prahova, orasul Slanic. Aceasta rezervatie geomorfologica si geologica are o suprafata de 2 hectare si este cunoscuta sub numele Baia Baciului, incluzand Baia Porcilor, Lacul Mare, Baia Miresei, Grota Miresei si, bineinteles, Muntele de Sare. Acesta din urma este un munte miniatural si a fost modelat in sare de catre apa ploilor. Grota Miresei se afla in interiorul Muntelui de Sare, insa nu mai este accesibila publicului deoarece tavanul acesteia s-a prabusit la inceputul secolului XX. De-a lungul timpului formatiunea s-a erodat si si-a pierdut oarecum din maretia de odinioara. A ramas, insa, o atractie turistica deosebita, in special datorita lacurilor carsto-saline ce o insotesc. Muntele de Sare se afla la 118 km departare de Bucuresti si se poate ajunge acolo in mai putin de 2 ore.

Muntele de Sare - Slanic Moldova
Muntele de Sare – Slanic Moldova
  • Vulcanii Noroiosi

Cu siguranta ai auzit de aceasta splendida atractie turstica din judetul Buzau, dar te-ai incumetat vreodata sa mergi pana acolo? Acesti vulcani sunt situati doar la 144 km departare de Bucuresti, ceea ce inseamna un drum cu masina de 2 ore si 20 de minute, insa foarte putini dintre bucuresteni iau in calcul aceasta destinatie. Acessul spre Vulcanii Noroiosi este usor, drumul fiind foarte bun. Rezervatia include doua platouri separate de niste dealuri. Vulcanii Noroiosi nu au deloc vegetatie si sunt foarte arizi, insa sunt spectaculosi datorita namolului care galgaie din numeroasele orificii. Cauza principala a acestor “mini” vulcani este gazul metan aflat in pamant. Ideal ar fi sa vizitezi ambele platouri, deoarece difera prin forma si structura conurilor cu noroi.

Vulcanii noroiosi

  • Trovantii

Ramanem in judetul Buzau pentru a te invita sa vizitezi o atractie cu adevarat inedita: trovantii. Ce sunt acestia? Trovantii, asa-numitele pietre vii, se hranesc cu nisip si pot fi intalniti in Muntii Buzaului. Sunt catalogate drept microforme de relief, iar mecanismul lor de formare este asemanator cu cel al pietrelor. La origine, trovantii sunt gresii, insa in timp cresc datorita depunerilor de nisip. Structura lor este masiva si poate fi plana sau concentrica cu forme diverse: cilindrice, discoidale, elipsoidale, sferoidale sau nodulare. Dupa ce au fost dezgropati din nisip, nu mai cresc. Trovantii buzoieni au dimensiuni spectaculoase de cativa metri si sunt intr-adevar o atractie ce nu trebuie ratata. Ei sunt localizati in zona Ulmet. Distanta dintre Bucuresti si aceasta destinatie neobisnuita este de 153 de kilometri, drum ce poate fi parcurs in aproximativ 2 ore si 20 de minute.

Trovantii
Trovantii

Asadar, iata ca judetele vecine Bucurestiului ne ofera atractii si destinatii surprinzatoare a caror existenta o ignoram deseori. Ar trebui sa invatam sa vedem dincolo de Brasov si Mamaia si sa ne orientam spre zone mai putin cunoscute si, poate, mult mai frumoase. Asa ca, urca-te in tren sau autobuz, foloseste masina personala, un serviciu de inchirieri masini sau orice alt mijloc de transport doresti si aventureaza-te in Romania nedescoperita.

Despre Autor: Acest articol a fost scris de Tiberiu Iavorenciuc, parte din echipa companiei de inchirieri auto Bucuresti imarentals.ro . Incurajez bunul simt, turismul intern si descoperirea valorilor fundamentale ale Romaniei.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !