De la altii: Plantatiile de afin pot fi o afacere profitabila

Plantatiile de afin pot fi o afacere profitabila

 

 

Omul din ziua de azi e orientat spre castig si parca toata lumea isi doreste sa castige un ban in plus. Unii muncesc mai mult, fac ore suplimentare, altii fac strategii pentru o mica afacere, o afacere de familie, sau un proiect care sa se transforme intr-un business de succes. Dar, as putea spune ca in ultima vreme am observat ca oamenii s-a orientat spre agricultura si incep sa investeasca. Probail este profitabil si de aceea multa lume se orienteaza sa investeasca in plantatii de afin.

Afin afacere profitabila

Pentru ca la inceput mi se parea ciudat si eram curioasa de ce oamenii ar vrea sa investeasca in asa ceva, m-am informat si documentat mai bine si am ajuns la concluzia ca daca ai un plan de afaceri bine pus la punct si daca iti dai interesul poti obtine un profit destul de frumusel.

Ceea ce mi s-a parut cel mai avantajos e faptul ca o plantatie de afini nu necesita foarte multa ingrijire si atentie din partea ta. Evident ca va trebui sa te ingrijesti de ea insa nu iti va rapi foarte mult timp. Arbustii de afini sunt printre cele mai rezistente plante si au o productivitate de peste 50 de ani.  Trebuie sa inveti cateva lucruri despre cum se planteaza, cand se plantaeaza, cel fel de sol le place, cata apa au nevoie, etc.  Apoi lucrurile devin destul de simple si afinele vor fi destul de productive.

Un alt motiv pentru care ai vrea sa investesti intr-o astfel de plantatie e faptul ca poti primi fonduri nerambursabile. Practic, Uniunea Europeana iti da bani pentru afacerea ta cu afine.

Apoi concurenta nu este foarte mare. Acesta poate fi un motiv destul de bun. Si piata de desfacere este destul de mare atat in tara, dar si in strainatate, iar fructele de afine pot fi valorificate in nenumarate moduri (dulceata, compoturi, fructe conifiate, fructe congelate, dar si in industria farmaceutica in medicamente etc), iar acest lucru iti da siguranta ca afinele tale nu vor ramane in depozit sa se iroseasca.

Din toate aceste motive reiese ca o plantatie de afine poate fi o afacere profitabila. Asadar, daca te-ai gandit la o mica investitie in agricultura, afinele sunt soluitia ta. Fructe mici, acrisoare, dar extrem de sanatoase, afinele sunt apreciate pentru beneficiile lor asupra sanatatii, dar si pentru gustul lor delicios. Chiar daca nu iti doresti o plantatie, le poti consuma. Iti vor face bine. Sunt perfecte pentru a te mentine sanatos.

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341 ; Phone: 0740.393.238

Plantatiile de afin pot fi o afacere profitabila – articol sosit la adresa contact arond emilcalinescu punct eu. Daca vrei ca si al tau articol sa apara aici (sau pe un alt blog de-ale mele) nu ezita sa trimiti un email. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !