De la altii: Mersul pe bicicleta – Mai mult decat un sport

Click4Sport 2

Mersul pe bicicleta a devenit mai mult decat un simplu sport pentru mine, iar asta se datoreaza faptului ca locuiesc intr-o zona cu multe parcuri naturale si piste de biciclete. La inceput aveam biciclete urbane, insa in timp am trecut la cele MTB, deoarece ofera o stabilitate mai buna pe drumurile accidentate.

Magazinul cu cele mai bune biciclete mountain bike se numeste Click4sport.ro si ofera o gama intr-adevar mare, cu preturi exceptionale. Recent, de la acest magazin mi-am mai cumparat inca o bicicleta MTB cu roti de 29”, la pretul de numai 999 lei. Un adevarat chilipir pentru o pasiune atat de mare.

Ciclismul m-a acaparat inca de la prima competitie “endurance” la care am participat si de unde am iesit si pe locul doi. Acest lucru m-a motivat sa imi cumpar mereu echipament mai bun.

Click4sport.ro ofera echipamente de top biciclete si accesorii ciclism, care pot fi comandate din toata tara, iar preturile nu difera de la un judet la altul. De fiecare data am primit produsele corespunzator prin curier, ajungand intr-o stare perfecta.

Iata cateva sfaturi dupa care te poti ghida atunci cand doresti sa cumperi o bicicleta MTB:

Furca poate fi suspendata sau rigida. Furca rigida are o performanta mai buna pe un teren neuniform, dar devine rapid incomoda in utilizarea bicicletelor montane.

Furcile de suspensie pot fi cu arc de aer sau ulei. Furca de suspensie frontala permite bicicletei sa absoarba socurile primite de la denivelarile de teren, facandu-le mai putin resimtite de corpul biciclistului. Acest lucru contribuie la confortul ciclistului pe distante mari, in orice conditie meteo.

Setarile principalelor furci sunt:

  1. precomprimare sau SAG (de la „la sag”: la sag): corespunde scufundarii suspensiilor sub greutatea pilotului;

  1. comprimare: viteza de depresiune a suspensiei in timpul unui impact;

  1. declansatorul: viteza de revenire a suspensiei in pozitia initiala, dupa o faza de compresie.

Pentru a limita sau a evita complet efectul de pompare legat de suspensie, unele furci sunt reglabile si / sau blocabile pentru a se intari sau bloca si, astfel, pentru a optimiza performanta.

Exista doua tipuri de MTB-uri: semi-rigid si cu suspensie completa.

  1. Rama semi-rigida: are o singura suspensie in fata.
  2. Cadrul cu suspensie totala: are o suspensie in fata si in spate pentru o mai buna absorbtie a socurilor si confort.

Bicicleta MTB poate fi echipata cu frane de tip V sau frane cu disc. Insa franele in V tind sa dispara in favoarea franelor cu disc. Franele in V sunt niste placute care se freaca de janta. Ele sunt destul de usoare si ieftine. Cu toate acestea, isi pierd eficienta pe terenul noroios si umed.

Franele cu disc (hidraulice sau mecanice): placutele actioneaza asupra parghiei si blocheaza discul atasat la roata. Franele cu discuri hidraulice folosesc presiunea uleiului care actioneaza asupra placutelor, in timp ce pe franele mecanice reprezinta un cablu care actioneaza asupra placutelor. Franele cu discuri sunt eficiente chiar si pe terenul noroios.

Sistemul de franare cu discuri hidraulice este mai eficient si necesita mai putina intretinere, iar placutele sunt foarte usor de inlocuit.

Producatorii ofera pneuri-uri montate cu jante de 26-inch (mai putin curent), 27.5-inch sau 29-inch.

Dimensiuni de roti pentru MTB

– Modelele cu jante de 26 inch au fost acum cativa ani populare si acestea sunt  dimensiuni standard pentru pneuri, destinate pentru copiii de la aproximativ 10 de ani. MTB-urile pentru adulti sunt echipate cu roti de 27,5 inch sau 29 inch.

– Rotile de 29 inch au un spatiu de prindere mai bun, o performanta mai buna si sunt, de asemenea, mult mai confortabile. Insa, acestea se controleaza putin mai greu.

– Rotile de 27,5 inch sunt cele mai versatile care ofera cele mai bune performante si manevrabilitate.

Exista o categorie putin diferita, reprezentata de bicicletele echipate cu roti de 26 de inch, dar o latime de 4 inch (fata de 2,2 pentru o bicicleta montana traditionala) sunt destinate pentru teren moale. Sunt deosebit de confortabile pe nisip sau alt teren de acest tip.

Click4Sport 1

In functie de aceste detalii poti face o alegere foarte buna in ceea ce priveste alegerea unei biciclete MTB de calitate la un pret super accesibil, oferita de catre click4sport.ro! Bicicleta montana ramane o investitie super buna pentru oricine doreste o viata mai activa. Click4sport.ro este magazinul pe care il recomand cu incredere tuturor celor care vor sa faca o astfel de investite si care doresc sa isi imbunatateasca bicicleta pe care o detin deja cu piese de calitate!

Comments

comments

3 thoughts on “De la altii: Mersul pe bicicleta – Mai mult decat un sport

  1. Mersul pe bicicleta ar trebui sa fie un stil de viata… te ajuta sa slabesti foarte mult si sa te tonifiezi`

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !