De la alţii: Frumuseţea dansului

Frumuseţea dansului

 

Voi reuşiţi să vă imaginaţi o lume fără dans? O lume în care nimeni nu dansează, nu se mişcă şi nu simte ritmul muzicii? Cum ar fi să ascultăm pur şi simplu o melodie fără ca să ne mişcăm, fără să dăm din cap să stăm ca şi cum am imortalizaţi? Eu cred că am fi trişti şi gri. Nu înţelegi ce vreau să spun? Imaginează-ţi o casă plină de oameni care ascultă muzica dată la maxim, ascultă şi atât, nimic mai mult. Am fi trişti. Slavă Domnului că există dansul şi că în viaţa asta ne putem bucura de el. Dar cu toate astea sunt mulţi oameni care nu ştiu să danseze, pur şi simplu nu sunt făcuţi pentru asta şi nici nu au încercat să facă ceva pentru a schimba asta.

Ce poţi să faci dacă nu ştii să dansezi? Să te apuci de nişte cursuri şi astfel să începi să îţi dezmorţeşti trupul şi să te obişnuieşti cu ritmul muzicii. Şi mai apoi să te poţi simţi confortabil mişcându-te în paşi de dans. Începe cu o şcoală de dans, şcoala de dans copii este locul în care aceste lucruri pot deveni realitate.

Frumuseţea dansului

Pune stop fricii şi păşeşte cu încredere în sălile celor de la Stop and Dance, lasă-ţi trupul să cunoască şi alte sentimente, să încerce şi alte lucruri. Lasă-l să descopere ce înseamnă dansul şi cât de minunat te poţi simţi atunci când eşti pe ring în centrul tuturor. Să simţi că poţi poseda ritmul şi să te poţi distra alături de cea mai frumoasă fată din club. Uită de picioarele tale stângi şi exersează.

Primul pas? Un pic de curaj pentru a păşi în sala de dans. Al doilea pas? Un instructor care să te înveţe cum să nu mai dai cu stângul în dreptul. Al treilea pas? Oportunitatea de a arăta ceea ce tocmai ai învăţat şi Slava Domnului acestea se ivesc la fiecare pas.

Înscrie-te la cursurile de dans şi uită de frică, nu poţi fugi de dans, el e mai rapid ca tine – te va ajunge mereu şi în momentul în care te va ajunge va trebui să uiţi de tot şi toate şi să te pui pe… dans. Şi dacă ai reuşit să ajungi la cursurile de dans îţi va fi tare uşor, căci odată obişnuit cu muzica vei realiza că dansul nu-I atât de complicat pe cât pare. Dimpotrivă e atât de simplu şi uşor de executat. Aplică ceea ce ai învăţ şi nu-ţi fie frică să execute mişcări noi. Dânsul în sinea lui e simplu, trebuie doar să te laşi purtat de val şi de ritm, restu-i doar muzică şi voie bună.

Şi când vei gusta din frumuseţea dansului, din energia lui vei realiza că nu mai poţi trăi fără el şi nici nu îţi vei mai putea imagina o lume în care el să nu existe. Dar până atunci nu uita să mai păşeşti dansând şi în sala de curs şi să exersezi până când te vei obişnui cu tot ce înseamnă el.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !