De la altii: Cum trebuie sa fie scaunul auto pentru copil?

Deloc un aspect de tratat cu indiferenta, alegerea scaunului auto pentru copil reprezinta o alegere importanta, una ce trebuie facuta informat. Anumite criterii si caracteristici nu pot fi nicicum ignorate intrucat sunt cele care dicteaza siguranta si confortul bebelusului.

Daca interesul tau este sa realizezi o investitie care sa merite, respectiv sa cumperi un scaun auto eficient si totodata calitativ, iti recomand portofoliul lui Nichiduta. Este vorba despre un magazin online cu experienta, ce pune la dispozitia parintilor articole pentru copiii de toate varstele, acoperind necesitati din cele mai diverse.

Inclus este scaunul auto, cel a carui achizitie este de interes pentru tine. Te invit sa citesti mai departe pentru a descoperi principalele aspecte pe care cel ales trebuie sa se plieze, respectiv calitatile celor disponibile pe Nichiduta.ro.

 

Scaunul auto potrivit de pe Nichiduta.ro

 

Inainte de toate, este necesar a realiza aceasta investitie intrucat numai intr-un astfel de echipament specializat poate fi transportat copilul cu masina, conform Codului Rutier. De asemenea, este obligatoriu ca scaunul special sa fie dotat cu centuri de siguranta, respectiv sa fie indreptat in directia potrivita. Conteaza si cat de potrivit este in functie de grupa de varsta a celui mic, de greutatea si inaltimea acestuia.

O regula generala este ca scaunul auto se va fixa cu spatele la directia de mers, pentru a asigura copilul. De preferat este a-l folosi cel putin pana cand copilul poate sa stea in picioare singur un timp de cel putin 30 de minute. Apoi se poate face trecerea la scaunul ceva fi indreptat cu fata in directia pozitiei de mers. De la varsta de 5 ani sau peste, parintii pot trece la scaunele inaltatoare.

Preferabile sunt in prezent acele scaune auto care au in dotare centura cu prindere ISOFIX. Acestea sunt o posibilitate insa numai in cazul acelor autovehicule care au la randul lor acest tip de prindere in dotare. Ramane o solutie si varianta cu centura, desi tot mai multi ales alternativa, intrucat asigura o fixare mai stransa, fara a permite scaunului sa se miste dupa montare.

Intotdeauna scaunul auto va fi montat pe bancheta din spate, intrucat aceasta asigura conditiile necesare pentru o deplasare sigura si protectie sporita in caz de accident sau franari bruste. In conditiile in care preferintele sunt pentru scaunul din dreapta soferului, este foarte important a face asta doar dupa ce a fost dezactivat airbag-ul.

Recomandat este a achizitiona intotdeauna numai scaune auto noi si nu la mana a doua. Cele noi, precum este cazul magazinului Nichiduta, vin insotite de certificate precum ca au trecut cu brio testele specifice, deci ca parintii nu fac niciun compromis privind confortul si siguranta.

De asemenea, preturile sunt un reper important pentru a determina calitatea si eficienta unui scaun auto pentru copil. Nu sunt un reper fundamental desigur, insa conteaza. Pe nichiduta.ro, sunt disponibile astfel modele din cele mai variate, la costuri la fel de variate, ce se pliaza pe bugete diferite. Indiferent de preferintele de design si culoare, gasesti si tu un scaun auto potrivit copilului tau.

Comments

comments

2 thoughts on “De la altii: Cum trebuie sa fie scaunul auto pentru copil?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !