De la altii: Cum aleg un aparat de aer conditionat?

Cum aleg un aparat de aer conditionat?

Vara este de nesuportat atunci cand nu mai poti de cald atat cand iesi din casa, cat si atunci cand te afli in propria locuinta. Pentru a suporta mai usor caldura, ai nevoie de un aparat de aer conditionat mobil sau fix, un aparat de aer conditionat care sa te ajute sa simti confort atunci cand te afli in propria locuinta. Iata ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie:

 

Aer conditionat mobil

  • Numarul de BTU

BTU este unitatea de masura pentru racire/incalzire. Daca suprafata pe care o vrei racita este mai mare, ai nevoie de un numar BTU mai mare. Daca suprafata pe care vrei sa o racesti este mai mica, atunci si unitatea de masura pentru racire/incalzire poate fi mai mica.

  • Clasa energetica a aparatului de aer conditionat

Daca vrei ca aparatul tau de aer conditionat sa consume cat mai putin, trebuie sa optezi pentru o clasa energetica mai buna, cum ar fi A+++. Aceste aparate sunt recomandate, cu toate ar putea costa putin mai mult.

  • Tipul aparatului de aer conditionat

Cand vorbim de tipul aparatului de aer conditionat, aducem in discutie 4 tipuri: de perete (sunt cele mai folosite aparate de aer conditionat), de tavan (se monteaza pe tavan si sunt mai scumpe la pret), portabile (pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul si sunt usor de instalat) si multi-splituri (mai multe unitati interioare pot fi amplasate in incaperi diferite si sunt legate la o singura sursa exterioara). Gandeste-te bine de ce ai nevoie si fa alegerea porivita.

  • Nivelul de zgomot

Aparatele de aer conditionat pot fi foarte zgomotoase, fapt pentru care, daca te deranjeaza zgomotul e bine sa alegi un astfel de aparat cu un nivel de zgomot redus.

Acestea sunt principalele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere. Sunt insa si altele care pot fi importante pentru tine. Stabileste-ti clar criteriile si alege cel mai bun aparat de aer conditionat.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !